Rabocup Noord Drenthe
Image default
Afvalverwerking

Regenwater opvangen voor een beter milieu

Regenwater opvangen is goed voor het milieu

Regenwater opvangen is een prachtige manier van waterbesparing. Steeds meer mensen doen het! Er zijn zelfs gemeenten die erop staan dat hun inwoners zoveel mogelijk regenwater gebruiken. Het opvangen van regenwater kan namelijk een heleboel opleveren. Allereerst is het supergoed voor het milieu. Omdat het steeds warmer en droger wordt in Nederland, komen we steeds moeilijker aan schoon drinkwater. Het water in de meren en rivieren wordt gespaard wanneer we regenwater hergebruiken. Je kunt opgevangen regenwater bijvoorbeeld gebruiken om de planten in je tuin water te geven, om mee schoon te maken of zelfs om je mee te wassen!

Regenwater opvangen om geld te besparen

Regenwater opvangen is niet alleen goed voor het milieu, maar kan ook flink wat geld opleveren. Om water op te vangen hoef je alleen maar éénmalig te investeren in een regenton of een regenwatersysteem. Daarna heb je er alleen maar profijt van. Er valt namelijk per jaar wel 70 tot 90 centimeter regenwater in ons landje.

Wie regenwater opvangt, bespaart hiermee tot wel 7000 liter water per jaar. Wie 7000 liter kraanwater minder nodig heeft, gaat dit terug zien aan zijn rekeningen. Regenwater kun je beter niet drinken zonder het eerst te filteren. Wel kun je er bijvoorbeeld de auto en de ramen van je huis mee wassen. Wie een regenwatersysteem heeft, kan het reservoir ook aansluiten op het toilet of de wasmachine. Je was doen met regenwater brengt nog meer voordelen met zich mee: zo bevat regenwater bijvoorbeeld minder kalk dan kraanwater. Hierdoor gaat je wasmachine ook nog eens een stuk langer mee!

Naast het opvangen van regenwater zijn er voldoende manieren om het milieu een handje te helpen, dit kan bijvoorbeeld ook door waterzuivering met Helofytenveld of decentrale waterzuivering. Bezoek de website van copierwater. Copier specialiseert zicht op het gebied van decentrale waterzuivering om bedrijven te helpen met waterbesparende en uiteindelijk kostenbesparende zuivering van afvalwater. Dus bent u opzoek naar hulp bij uw afvalwatervraagstukken? Bekijk dan de website van Copier.