Rabocupnoorddrenthe

Acrylaatplaten als vervanger van glas

Acrylaat; ook wel bekend als perspex, PMMA of de meest bekende ‘Plexiglas’. Acrylaat is namelijk een vorm van kunststof die als glasvervanger dient. Het is een kunststof die optisch volledig zuiver is en het materiaal is ijzersterk en tevens licht van gewicht. Acrylaat is om deze redenen een goed alternatief voor glas, het is goedkoper dan glas en biedt nagenoeg hetzelfde. Naast de bovenstaande voordelen is acrylaat ook nog eens slagvast, krasvast en bestendig tegen alle benodigde weersomstandigheden. Er worden goede acrylaatplaten aangeboden bij Vink Acrylaat acrylaatplaten.

Waar kan acrylaat voor gebruikt worden?

Er zijn veel projecten zowel als particulier of als bedrijfsaspect waarbij acrylaat wordt ingezet als substituut van glas. Zo zijn er bouwprojecten waarbij voor bruggen acrylaat wordt ingezet, of gebruiken mensen het thuis voor hun vitrines. Ook is het populair als tijdelijke beglazing bij bijvoorbeeld een kapotte ruit. Ook is een erg populaire inzet de geluidswerende schermen, beglazing voor een aquarium en een voorzetraam.

De helderheid van acrylaatplaten

Acrylaat is qua design een zeer mooi product om een aantal duidelijke redenen. Interieurbouwers zijn het compleet eens met de voltallige inzet van acrylaatplaten en zijn er dan ook echte liefhebbers van. Het materiaal is een regelrechte aanwinst voor interieurbouwers. Acrylaat is zeer licht van gewicht waardoor het voor veel verschillende projecten gemakkelijk ingezet kan worden. Daarnaast is acrylaat zeer helder wat het een uiterst hoge decoratieve waarde geeft. Het wordt bijvoorbeeld ingezet bij het bouwen van balustrades, delen van een brug of een grote overkapping voor je kas. Kortom; acrylaatplaten hebben veel verschillende functies. Wil jij nou weten of acrylaat een goede optie is voor jouw bouwproject? Klik dan hier www.vinkacrylaat.nl voor meer informatie over Acrylaat.