Rabocup Noord Drenthe
Image default
Cadeau

Het beste Moederdag cadeau voor een nieuwe moeder

Ieder jaar op de tweede zondag in mei is het weer moederdag. Dit is dé tijd om de moeder in jouw leven eens extra in het zonnetje te zetten. Koop jij dit jaar een moederdag cadeau voor iemand die voor het eerst moeder is geworden? Dan wil je hier natuurlijk iets extra speciaals van maken. In dit artikel helpen we je graag met tips en inspiratie voor een geweldige moederdag.

 

Lieve cadeaus voor een eerste moederdag

Natuurlijk wil je de kersverse moeder op haar eerste moederdag verrassen met een mooi cadeau. Ze heeft in het afgelopen jaar namelijk een heleboel meegemaakt. Van zwangerschap naar bevalling tot de opvoeding van een minimensje. Een goed moederdag cadeau idee is om het zo persoonlijk mogelijk te maken. Kies dit iets dat goed past bij haar persoonlijkheid en haar interesses. Wij zetten graag een aantal tips voor je op een rij:

 

Een persoonlijk sieraad

Geeft de mama borstvoeding, of heeft ze dat gedaan? Van een klein beetje melk kun je een prachtig sieraad laten maken als blijvende herinnering aan deze bijzondere periode! Heeft ze geen borstvoeding gegeven? Een mooie armband of ketting met de naam van haar kindje is ook een prachtig moederdag cadeau idee.

 

Een fotocadeau

Waarschijnlijk zijn er een heleboel leuke foto’s gemaakt van mama met haar baby. Hier kun je gebruik van maken door hier een uniek en persoonlijk cadeau van te maken. Een aantal ideëen:

  • Een mok met een foto
  • Een mooie fototegel voor aan de muur
  • Een telefoonhoesje met een foto
  • Een fotoboek met alle foto’s van haar eerste jaar als moeder

 

Een moment van ontspanning

Als jonge moeder heb je het vaak ontzettend druk. Tijd om even te ontspannen is er helaas maar weinig. Een perfect cadeau is dan ook iets waar ze lekker mee kan ontspannen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een bon voor een massage? Of creëer thuis voor haar een rustmoment. Maak van jullie badkamer een spa met rozenblaadjes, een bad met lekker geurende badolie, een glas bubbels en haar favoriete tijdschrift. Uiteraard pas jij op de baby terwijl zij lekker ontspant.

 

Een knutsel van haar baby

Natuurlijk hoort bij moederdag ook een mooie tekening of een knutselwerkje van haar kindje. Echter is het op zo’n jonge leeftijd vaak nog lastig voor een kindje om zelf iets te maken. Wat je wel kunt doen is een afdruk maken van het handje of voetje van de baby. Dit kun je bijvoorbeeld doen met verf of gips. Of laat haar kleintje lekker aan de gang gaan met klei, en maak hier een kaarsenhoudertje van.

 

Creëer een onvergetelijke moederdag

De perfecte moederdag bestaat natuurlijk niet alleen uit een leuk cadeau. Ook ontbijt op bed is een must! Zo kan de kersverse moeder nog lekker even in bed blijven liggen. Verwen haar met een lekker ontbijtje en natuurlijk met een cadeau. Daarnaast mag een bos bloemen niet ontbreken op je dienblad. Na het ontbijt geef je haar de tijd om rustig op te staan. Vervolgens kunnen jullie er met zijn allen op uit gaan. Wat dacht je bijvoorbeeld van een fijne wandeling, een fotoshoot of een uitje naar de dierentuin? Kies iets waarvan je weet dat de mama er van zal genieten.