Rabocup Noord Drenthe
Image default
Energie

Slimme stekkers – Wat zijn het en waarom heb je ze nodig?

Slimme stekkers zijn een van de coolste en handigste apparaten die je voor je huis kunt kopen. Ze stellen je in staat je apparaten en elektronica te bedienen met je smartphone of spraakassistent, en ze kunnen je zelfs helpen besparen op je energierekening. In deze blogpost vertellen we je alles wat je moet weten over slimme stekkers, waaronder hoe ze werken en enkele van de beste redenen om ze te gebruiken.

 

Hoe werken slimme stekkers?

Slimme stekkers zijn eenvoudige apparaten die je in een stopcontact in je huis steekt. Als ze eenmaal zijn ingesteld, kun je ze bedienen met je smartphone of spraakassistent. Je kunt ze gebruiken om je lampen, apparaten en elektronica aan en uit te zetten, en sommige slimme stekkers hebben zelfs ingebouwde functies zoals timers en energiegebruiksmonitors.

Een van de beste dingen van slimme stekkers is dat ze gemakkelijk te gebruiken zijn. Alles wat je nodig hebt is een smartphone en een Wi-Fi-verbinding, en je kunt je apparaten overal ter wereld bedienen. En als je een spraakassistent hebt zoals Amazon Alexa of Google Home, kun je je slimme stekkers bedienen met alleen je stem.

 

5 Redenen waarom je slimme stekkers nodig hebt

1. Bespaar op je energierekening
Een van de beste redenen om slimme stekkers te gebruiken is dat ze je kunnen helpen geld te besparen op je energierekening. Door met een slimme stekker te plannen wanneer je lampen en apparaten aan en uit gaat, kun je voorkomen dat je energie verspilt als je ze niet gebruikt. En omdat de meeste slimme stekkers worden geleverd met een monitor voor het energieverbruik, kun je precies zien hoeveel geld je elke maand bespaart.
2. Maak een schema
Vergeet je altijd de koffiepot uit te zetten voordat je naar je werk vertrekt? Met een slimme stekker kun je een schema maken zodat je koffiepot elke dag op een bepaald tijdstip automatisch uitgaat. Of als je moeite hebt om ’s ochtends uit bed te komen, kun je een schema instellen zodat je lichten geleidelijk aan aangaan om je te helpen wakker te worden.
3. Je apparaten op afstand bedienen
Een van de coolste dingen van slimme stekkers is dat je ze overal ter wereld met je smartphone kunt bedienen. Dus als je vergeet het licht uit te doen voordat je op vakantie gaat, geen probleem! Open gewoon de app op je telefoon en schakel ze uit, waar je ook bent.
4. Verbeter de beveiliging van je huis
Als je de beveiliging van je huis wilt verbeteren zonder veel geld uit te geven, zijn slimme stekkers een geweldige optie. Je kunt ze gebruiken om op afstand lichten binnen en buiten je huis aan en uit te doen, waardoor het kan lijken alsof er iemand thuis is, zelfs als er niemand is. En omdat de meeste slimme stekkers met ingebouwde timers komen, is het gemakkelijk om een verlichtingsschema te maken waardoor het lijkt alsof er iemand thuis is, zelfs als dat niet zo is.
5. Voeg gemak toe aan je leven
Bij slimme stekkers draait alles om gemak. Met slechts een paar tikken op je smartphone of een paar woorden tegen je stemassistent kun je gemakkelijk elk licht of apparaat in je huis aan- en uitzetten – geen gedoe meer met schakelaars in het donker! En als je meerdere slimme apparaten in huis hebt, kun je zelfs scènes maken zodat ze allemaal samen werken met slechts één tik of commando.

 

Conclusie

Slimme stekkers zijn een van de coolste apparaten die je voor je huis kunt kopen – ze stellen je in staat je apparaten en elektronica op afstand te bedienen met alleen je smartphone of spraakassistent. Ze zijn niet alleen handig, maar ze kunnen ook helpen geld te besparen op je energierekening door in te plannen wanneer bepaalde apparaten gedurende de dag/week/maand aan/uit gaan. Als je op zoek bent naar een gemakkelijke manier om gemak (en besparingen) in je leven toe te voegen, overweeg dan zeker te investeren in een paar slimme stekkers!

https://bespaarbazaar.nl/kenniscentrum/energie-besparen/slimme-stekker