Rabocup Noord Drenthe
Image default
Gezondheid

Dry needling in Veenendaal bij migraine en andere hoofdpijn

Migraine is een ernstige hoofdpijnaanval die tot wel drie dagen kan duren. Doorgaans bevindt de pijn zich aan één kant van het hoofd en is er sprake van symptomen als misselijkheid en overgeven. Over de precieze oorzaak bestaat tot op heden nog beperkte duidelijkheid. Wel bestaan er steeds meer methoden om deze vorm van hoofdpijn te bestrijden. Zo ook dry needling in regio Veenendaal. U kunt hiervoor bij het Centrum voor Fysiotherapie Beatrixpark terecht. Uw behandeling wordt door een speciaal hiervoor opgeleide therapeut verzorgd.

Een effectieve manier om spierspanning te bewerkstelligen

Wist u dat maar liefst tachtig procent van de hoofdpijn voortkomt uit spanningsklachten? Dry needling in de buurt van Veenendaal kan zo de oplossing zijn voor tal van hoofdpijnsoorten, maar ook voor spierpijn en een stijve nek. Het is een effectieve manier om de spierspanning te reduceren en af te rekenen met zogeheten trigger points. De benaming ‘dry’ komt voort uit het feit dat de naalden geen vloeistof bevatten, maar ‘droog’ worden gebruikt.

Dry needling als een belangrijke vorm van symptoombestrijding

Migrainebehandelingen zijn vooral gericht op symptoombestrijding. Zo wordt patiënten aangeraden tijdig hun middelen in te nemen wanneer zij voortekenen voelen en regelmatig ontspanningsoefeningen te doen. Ook dry needling in deze praktijk in regio Veenendaal draagt hier efficiënt aan bij. Personen die last hebben van migraine ervaren vaak een pijn die vergelijkbaar is met de uitstralende pijn die triggerpoints (verstijfde spieren) kunnen veroorzaken. Alvorens u met deze behandeling kunt starten, doorloopt u met een van de behandelaars van het fysiotherapeutisch centrum een uitgebreide intake.

Groepsbehandelingen als fysiotherapie bij diabetes

Bij het Centrum voor Fysiotherapie Beatrixpark kunt u terecht voor een ruim aanbod aan fysiotherapeutische behandelingen. Sommige daarvan, zoals fysiotherapie bij diabetes, betreffen groepsbehandelingen. Ook fysiotherapie bij diabetes wordt door gespecialiseerde behandelaars aangeboden en verloopt in samenwerking met andere specialisten zoals diabetesverpleegkundigen. Tijdens de sessies wordt niet alleen bewogen, maar ontvangt u ook nuttige leefstijladviezen.