Hoe gewoon is Modafinil?

Hoe gewoon is Modafinil?
Je bent al vijf jaar lang team manager – dan op een dag ontdek je dat één van je meest succesvolle werknemers gebruik maakt van cognitie verbeterende medicijnen tijdens het werk.

Dit scenario zal niet lang hypothetisch zijn. Het oneigenlijke gebruik van medicijnen zoals die voor ADHD, Adderall en Ritalin en narcolepsie medicijn Modafinil is gewoon onder Amerikaanse universiteitsstudenten. Ze gebruiken deze medicijnen niet om werk te ontlopen en hun verantwoordelijkheid maar om beter en meer te kunnen werken.

Tot wel 20% van de top studenten hebben al geëxperimenteerd met “smart medicijnen,” waardoor de verwachting is dat deze vaak zullen gaan voorkomen binnen organisaties (als dat al niet gebeurd). De prestatiedruk zal namelijk niet gaan verdwijnen wanneer studenten afstuderen.

En senior werknemers met een veeleisende baan zullen deze medicijnen misschien nog wel nuttiger vinden dan een 19-jaar oude student. Inderdaad, een Royal Society rapport uit 2012 benadrukt dat deze “verbeteringen”, tezamen met andere technologie voor zelfverbetering verreikende implicaties zullen hebben voor de zakenwereld.

En toch, los van anekdotisch bewijs, weten we weinig over het gebruik van deze medicijnen binnen professionele settings. The Financial Times beweert dat ze populariteit winnen bij advocaten, bankieren en andere professionals die een competitief voordeel willen hebben over hun collega’s.

” In 2008 werd het narcolepsie medicijn Modafinil gelabeld als “entrepreneur’s medicine of choice” door TechCrunch. Datzelfde jaar vroeg het tijdschrift Nature aan zijn lezers of ze cognitie-verbeterende medicijnen gebruiken; van de 1400 respondenten antwoorde er één op de vijf positief. Ondertussen blijft het vanuit de management wereld oorverdovend stil.

Maar vroeg of laat worden managers toch geconfronteerd met deze medicijnen. En voordat we conclusies trekken moeten we eerst weten hoe deze medicijnen werken (of niet) en onszelf een aantal serieuze vragen stellen over wat het gebruik betekend.

De Medicijnen
Overtuigend bewijs suggereert dat slimme medicijnen echt werken. Een meta-analyse door onderzoekers van Harvard Medical School en Oxford toonde aan dat Modafinil significante cognitieve voordelen biedt aan zij die niet lijden aan slaaptekort. Het medicijn verbeterd het vermogen tot plannen en het besluitvormingsproces, het heeft een positief effect op leervermogen en creativiteit.

Een andere studie door onderzoeker van het Imperial College Londen toont aan dat Modafinil hulp biedt aan chirurgen met slaaptekort bij het plannen, verleggen van hun aandacht en het verminderen van impulsiviteit bij het maken van beslissingen.

Wilt u meer weten over het geneesmiddel Modafinil en hoe het u kan helpen onze website te bezoeken: http://modafinil-kopen.nl

http://modafinil-kopen.nl