Rabocup Noord Drenthe
Image default
Mode en Kleding

Waarom kleding dragen van natuurlijk materiaal?

Vandaag de dag zijn vrouwen slimmer dan ooit en letten ze niet alleen op de kwaliteit van hun kledingstukken, maar ook op de hele toeleveringsketen, de productieprocessen en het verdere leven van het product. Ze zijn zich er meer van bewust dat een hangetiket met het woord “duurzaam” niet betekent dat de detailhandelaar schone processen gebruikt om dat kledingstuk te ontwikkelen.

Een van de grootste boosdoeners in de mode-industrie is “fast fashion“, oftewel kleding die goedkoop wordt gemaakt om te voldoen aan de vraag naar de laatste nieuwe stijlen. Snelle mode brengt echter onze toekomstige planeet in gevaar.

Professionele vrouwen zijn zich bewust van de nieuwe trends in textiel en technologie. Zij kiezen voor duurzame kleding en materialen die ontworpen zijn om langer mee te gaan. Enkele van de meest duurzame materialen zijn natuurlijke vezels (katoen, hennep, linnen) en futuristische/innovatieve stoffen. Ze dumpen goedkope synthetische stoffen (polyester, nylon, spandex). Deze vezels worden niet op natuurlijke wijze geteeld, maar zijn afkomstig van chemicaliën en polymeren.

We zijn allemaal dol op die sneldrogende polyestertruitjes en -truitjes omdat ze goedkoop, kreukvrij en gemakkelijk verkrijgbaar zijn. Maar ze houden bacteriën vast en gaan zo snel stinken dat je geneigd bent ze na een paar sportlessen na het werk al weg te gooien. Wat je je niet realiseert is dat het wel 200 jaar kan duren voordat dakt ledingstuk is afgebroken. Met behulp van geavanceerde technologie om de stof van de toekomst te maken, besteden bedrijven meer aandacht aan het creëren van schonere kleding.

Ben jij ook op zoek naar duurzame kleding die langer meegaat en die je niet na een paar keer dragen weg hoeft te gooien? Kijk dan eens bij duurzame kledingmerken zoals ADUH.

Gerelateerde artikelen

Bescherm uzelf tijdens de jacht met jachtkleding van deze specialist

Waarom zijn Vans zo populair?

3 tips voor een hardloopoutfit