Rabocup Noord Drenthe
Image default
Winkelen

Alles wat je moet weten over een poetsmachine

Een poetsmachine is een handige manier om je vloeren schoon te maken. Het is een elektrisch apparaat dat met gemak je harde vloeren zal reinigen. Met een poetsmachine kun je het knoeien met dweilen en emmers achterwege laten. Het voorkomt dat je je hele huis overhoop haalt met het schoonmaken van alle vloeren.

Hoe werkt een poetsmachine?

Een poetsmachine heeft twee belangrijke onderdelen. Ten eerste is er de schijf, ook wel bekend als de schuurborstel of de borstel waarmee je de vloer poets. De tweede is het middelstuk, waar water, zeep en eventueel schuurmiddel worden toegevoegd, waarna deze mengeling wordt gespoten op een kleine oppervlakte om de structuur van de vloer schoon te maken. Het borstelende proces schuurt de vloer glad, reinigt het oppervlak en laat het vettigheid en vuil achter. Uiteindelijk droogt de vloer als de machine is uitgeschakeld en is klaar om te poetsen.

Voordelen van een poetsmachine

Doordat het reinigingsproces van een poetsmachine de vloer heel grondig reinigt, is het een veel meer hygiënische manier van schoonmaken. Schoonmaken met de hand kan niet hetzelfde resultaat opleveren, omdat er meer kans is op bacteriën die achterblijven. Daarnaast is het schoonmaken van een poetsmachine een stuk sneller dan wanneer je handmatig poets. Afhankelijk van het formaat van je poetsmachine, kun je tot wel 500 m2 in 50 minuten schoonmaken. Tenslotte is het ook een stuk milieuvriendelijker omdat je geen gassen meer uitstoot terwijl je het vuil verwijdert.

Waar kun je een poetsmachine kopen?

Je kunt een poetsmachine kopen bij een hardwarewinkel of een schoonmaakwinkel. Het kan online worden gekocht bij websites die gespecialiseerd zijn in machineonderdelen en andere reinigingsapparatuur. Afhankelijk van de fabrikant en het model, kost een poetsmachine gemiddeld tussen de 80 tot 300 euro. Daarnaast zijn er ook professionele poetsmachines die duizenden euro’s kunnen kosten afhankelijk van de hoeveelheid technologie die in de machines is verwerkt.

Conclusie

Hoewel een poetsmachine iets meer kost dan een stofzuiger of een emmer en dweil, is het geld waard om uiteindelijk te investeren in een poetsmachine. Het is een snelle, hygiënische en milieuvriendelijke manier van schoonmaken. Als je meer informatie wilt over een poetsmachine, bekijk “informatie over een poetsmachine”.

.