Rabocup Noord Drenthe
Image default
Aanbiedingen

3 redenen om gebruik te maken van een compliance management tool

Steeds meer bedrijven maken gebruik van een compliance management tool om zo inzicht te krijgen in wet- en regelgeving, wetswijzigingen en de mate waarin ze aan deze (nieuwe) wetten en regels voldoen. Een compliance management tool is om verschillende redenen erg handig. Het maakt hierbij niet uit in welke sector u werkzaam bent, want voor iedere sector zijn er sectorspecifieke thema’s die aan de tool gekoppeld kunnen worden. Hieronder volgen drie redenen om gebruik te maken van een compliance management tool. Wilt u een gratis training volgen? Dat kan! Een Pharius training is geheel vrijblijvend en kan u goed op weg helpen met de tool.

 

1: het bespaart een hoop tijd

 

Op 1 januari 2019 telde Nederland maar liefst 9.834 wetten en regels. Dit worden er ieder jaar meer en daarnaast worden er ook nog eens veel wetten en regels gewijzigd. We hoeven u vast niet uit te leggen dat het ontzettend veel tijd en moeite kost om al die wetten en regels langs te lopen om te kijken welke op uw bedrijf van toepassing zijn. Een compliance management tool geeft u in één oogopslag inzicht in de wet- en regelgeving die voor uw sector geldt. Zo bespaart het u een hoop tijd.

 

2: altijd op de hoogte van wetswijzigingen

 

Een ander belangrijk voordeel van compliance software is dat u altijd op de hoogte bent van wetswijzigingen. Zoals we hierboven al even hebben benoemd, worden wetten en regels nog weleens herzien en aangepast. Wetswijzigingen worden in de software meegenomen, zodat de tool altijd up-to-date is met de laatste wet- en regelgeving.

 

3: voorkom boetes en reputatieschade

 

Met een compliance management tool kunt u eenvoudig boetes en reputatieschade voorkomen. Non-compliance wordt namelijk beboet. Het is dan ook belangrijk om uw compliance level zo hoog mogelijk te krijgen. Gelukkig reikt de software u verschillende mogelijkheden aan om dit voor elkaar te krijgen. Zo krijgt u bijvoorbeeld inzicht in de mate van compliance per onderwerp en kunt u gericht actie ondernemen. Het naleven van de wet- en regelgeving voorkomt niet alleen boetes, maar draagt ook nog eens bij aan een goede reputatie.

 

https://Pharius.eu