Rabocup Noord Drenthe
Image default
Aanbiedingen

Wat is een goede pre-workout

Iedereen die wel eens in de sportschool komt heeft wel eens gehoord van pre-workout. De een neemt een scoopje droog en de ander mengt het toch liever met water of melk. De vraag is dan: wat is pre-workout eigenlijk? En waarom gebruiken zo veel sporters het?

 

De ingrediënten

In een pre-workout shake zitten verschillende ingrediënten die jou helpen tijdens het trainen. Het is vooral handig als je wat extra energie kan gebruiken. Pre-workout neem je altijd voor een training in. Een van de belangrijkste stoffen in pre-workout is cafeïne. Cafeïne zit ook wel ik koffie of energie drankjes. Cafeïne zorgt er voor dat jij je wakkerder voelt en meer energie hebt. Creatine is een lichaamseigen stof die voor energie in de spieren zorgt. Hierdoor kan je net wat meer hebben tijdens de inspanning. BCAA is een mix van verschillende essentiële aminozuren. Deze zuren worden niet door je eigen lichaam gemaakt. En dragen bij aan het verminderen en herstellen van spierschade. De stof taurine draagt bij aan een betere doorbloeding. Of dit heel effectief is voor het sporten is niet heel duidelijk.

 

Gebruik van pre-workout

Pre-workout wordt gebruikt voor het sporten om de prestatie te verbeteren en het energie level te verhogen. In een pot pre-workout zit vaak een maatschepje dat aangeeft hoeveel je moet nemen. Pre-workout wordt vaak een uur voor de workout gedronken als een shake. Er zijn veel verschillende soorten pre-workout te krijgen. Het is dus een kwestie van proberen om te achterhalen welke pre-workout het beste bij jou past. Om het zo compleet mogelijk te maken, raden wij je een pre-workout trio pakket aan. Zo krijg je voor, tijdens en na je training alle stoffen binnen.

 

https://kossonutrition.nl/product/creatine-poeder/