Rabocup Noord Drenthe
Image default
Sport

Hoe ga je beter eten?

Veel mensen vinden het tegenwoordig moeilijk om een gebalanceerd en gezond dieet te onderhouden. Er zijn veel verleidingen zoals makkelijke fastfood die je voor een laag prijsje kunt eten, toch zul je merken dat wanneer je er voor kiest dit niet te eten je een stuk gezonder bent. Wil jij beter gaan leven en jezelf goed voelen? Lees dan de onderstaande tips

De schijf van vijf

Zorg ervoor dat je voedingsschema alle elementen van de schijf van vijf heeft. Je hoeft je hier niet strak aan te houden, maar toch is het goed dat je alle gezonde voedingsstoffen binnen krijgt. Zorg ervoor dat je het eten wat je maakt ook lekker vindt. Je gaat het namelijk moeilijk vinden om vol te blijven houden als je eten eet dat je eigenlijk niet erg lekker vindt. Ter ondersteuning van de schijf van 5, kun je ook omega 3 visolie slikken. Nu vraag je je misschien al af, ”waarom is omega 3 visolie belangrijk voor sporters”, maar we denken als je begrijpt welke stoffen hier inzitten je het al snel begrijpt.

Schema

Zorg dat je ten minste drie keer per dag een maaltijd moment inplant. Zorg ook dat je buiten deze maaltijden af en toe een kleine snack eet. Zo merk je dat je door de dag heen meer energie hebt en niet zo snel moe wordt. Denk ook aan de grootte van de maaltijden. Sommige mensen vinden het bijvoorbeeld zwaar om een gigantisch ontbijt te eten. Je kunt ook gewoon een klein broodje eten bij het ontbijt en ervoor kiezen om een grote lunch te eten.

Supplementen

Je kunt ook naar bepaalde fitness-supplementen kijken om toe te voegen aan je dieet. Fitnesssupplementen zijn ook meteen handig als je van plan bent om ook naar de sportschool te gaan. Wanneer je gezond eet en naar de sportschool gaat zul je ook meteen zien dat je betere resultaten krijgt en je nog een beter gevoel over jezelf gaat krijgen.

https://kossonutrition.nl/fitness-supplementen/