Rabocup Noord Drenthe
Image default
Sport

Fitnessen als introvert persoon

De wereld heeft twee soorten mensen als je het kunt geloven. Je hebt extraverte personen en introverte personen. Ben je extravert, dan wordt je al snel gezien als sociaal, open en betrokken. Een extravert persoon wil genieten van de wereld om zich heen en laat dat duidelijk merken. Een introvert persoon is eerder bezig met zichzelf, teruggetrokken of zelfs verlegen. Dat kan het voor hun moeilijk maken om deel te nemen aan activiteiten in de buitenwereld, zo ook de sportschool. Want juist op de sportschool is het makkelijk om geïntimideerd te raken door de mannen en vrouwen die hun oerkreten laten horen en al jaren bezig zijn met fitness. Hoe kun je toch aan de slag als introvert persoon?

Sportschool

Wil je graag naar de sportschool, zoek dan een juiste sportschool. Echt niet elke sportgelegenheid is overladen met fitness junkies die zonder shirt staan te zuchten en te kreunen. Zelfs je lokale Basic Fit kan gewoon gevuld zijn met hard studerende, sportende mensen die er komen om hun eigen doelen te halen. Laat je dus niet afschrikken door één sportschool, maar ga gewoon kijken welke je bevalt. Er zijn meerdere mogelijkheden.

Thuis sporten

Kijk, in principe kun je alles thuis doen wat je op een sportschool ook zou kunnen doen. Je kunt buiten gaan hardlopen in plaats van op de loopband. Je kunt je lichaamsgewicht gebruiken voor oefeningen waar je normaal apparaten voor zou gebruiken. Je kunt specifieke spiergroepen trainen met specifieke oefeningen, en als je het echt graag wilt ook een bepaald apparaat aanschaffen zoals een roeimachine. Het grootste probleem hierbij is discipline en weten hoeveel je moet doen om je doelen te bereiken. In een sportschool kun je een afspraak maken met een trainer die weet wat jij moet doen. Gelukkig kan dit thuis ook eventueel.

Online fitness coach

Met een online fitness coach zorg je dat je binnen je comfortzone kunt blijven, maar ook begeleiding krijgt van een professional. Zo kan een online fitness coach helpen met de juiste sportschema’s opzetten en heb je iemand om vragen aan te stellen. Misschien het beste van alles: Je moet je verantwoording aan iemand afleggen en daardoor heb je minder de neiging om laks te worden in je training. Zo kun je als introvert persoon toch aan de slag. je kunt je op deze manier kun je ook letten op je voeding tijdens het aankomen met Roel Henno.