Rabocup Noord Drenthe
Image default
Bedrijven

4 Tips om je sneakers schoon te houden

Mooie sneakers is een geweldige toevoeging aan elke outfit en meestal ook nog eens een flinke investering. Je wilt dan natuurlijk wel dat deze dure sneakers mooi blijven. Dat is echter gemakkelijker gezegd dan gedaan als we buiten lopen en de weerselementen onze sneakers aantasten. Gelukkig zijn er veel manieren om sneakers schoon te houden, hier volgen 4 Tips voor schone sneakers.

Voorzorg: Sneaker shields

Als je nieuwe sneakers hebt, kun je het beste sneaker shields gebruiken om de oorspronkelijke schoonheid van de sneakers te beschermen. Door de sneaker een onzichtbare laag te geven, stoot deze water af en voorkomt vlekken zonder het ademend vermogen van de schoen te verkleinen.

Maak sneakers schoon met baking soda

Schoonmaken met baking soda is een geweldige manier om de sneakers schoon te houden en geen agressieve chemische producten te gebruiken.

Meng eerst 1 eetlepel heet water met 1 eetlepel witte azijn en een eetlepel zuiveringszout. Meng de ingrediënten vervolgens tot een pasta en breng deze met een tandenborstel aan op het canvas en de zool. Breng de pasta vervolgens in cirkelvormige bewegingen aan en plaats de schoenen daarna enkele uren op een droge en warme plaats (buiten in de schaduw). Daarna het droge mengsel afschudden door op de schoenen te klappen of de tandenborstel te gebruiken.

Sneaker doekjes

En als je de schoenen eenmaal een tijdje gedragen hebt, kunnen er een paar vlekken of vegen ontstaan. In dat geval raden we sneakerdoekjes aan die de witheid van de schoenen behouden door het vuil eraf te halen. Als je vuil er te lang op laat zitten, kan het vlekken maken.

Sneakerdoekjes zijn echter niet geschikt voor suéde. 

In de wasmachine

Ik weet dat sommige mensen zweren bij deze methode, maar het is niet iets wat ik persoonlijk zou doen, omdat het proces veel water en elektrische energie verbruikt. Allereerst wordt aangeraden de veter en eventuele extra inlegzolen van de sneakers te verwijderen. Doe de sneakers vervolgens in een waszakje of stoffen zak en stop ze in de wasmachine. Gebruik vervolgens het zachte programma met koud water en wat wasmiddel. Als het wasprogramma klaar is, kun je de schoenen bij warm en droog weer buiten zetten. Of zet de schoenen op een rek en laat ze drogen.

https://sneakersreinigen.nl/sneaker-shields-of-decreasers/