Rabocup Noord Drenthe
Image default
Bedrijven

Jouw stem is belangrijker dan ooit

Door de coronacrisis zitten we allemaal in hetzelfde schuitje. We zullen ons moeten houden aan de geldende maatregelen om zo het reproductie getal te verlagen. Dit is nodig om het aantal besmettingen te verlagen. Een R van 0,9 betekent dat een iemand met het virus het virus verspreidt aan minder dan een persoon. Komt de R boven de 1 dan worden er dus steeds meer mensen besmet die ook weer mensen besmetten. Deze cyclus moet worden gestopt. De anderhalve meter afstand die iedereen van elkaar moet houden is een onderdeel van een pakket aan maatregelen wat moet voorkomen dat het virus zich verspreid onder ons. Als we ons houden aan de gedeeltelijke lockdown die nu geldt dan kunnen we hopelijk ook weer snel weer meer dingen. Dan kunnen we weer naar het restaurant of het café. Dan kunnen we weer met vrienden afspreken en genieten van alle sociale contacten die met name voor de jongeren erg belangrijk zijn. We mogen de ouderen hierin echter niet vergeten deze groep mensen zal zich door het virus eenzaam gaan voelen. Dit komt omdat deze groep mensen tot de risicogroep behoort. Zij hebben namelijk de grootste kans op overlijden door het virus. Vandaar dat we er ook voor moeten zorgen dat we deze groep zo goed als mogelijk uit de wind houden en beschermen tegen het virus.

Pandemie en de toekomst

Als deze hele periode van corona is afgelopen dan is het belangrijk dat we leren van fouten die we tijdens deze periode hebben gemaakt. Want met het oog op de toekomst is de kans groot dat dit soort pandemieën vaker gaan gebeuren. We reizen en transporteren nu eenmaal veel over onze kleine aardbol. Dit zorgt er dan ook voor dat virussen zich makkelijk kunnen verspreiden over de hele wereld.

Je hebt ook een stem

Als we dan gaan evalueren kun jij jouw stem over de aanpak van de coronacrisis laten horen. Hiernaast kun je natuurlijk ook meepraten over andere onderwerpen zoals de dingen die spelen in jouw gemeente. Dit kan via gemeente participatie. Via deze gemeente participatie kun je meedoen met burgerpeilingen, debatavonden en buurtinitiatieven. Zo laat jij jouw stem horen waar het nodig is.

https://www.gemeentepeiler.nl/participatie/