Rabocup Noord Drenthe
Image default
Bedrijven

Tools die helpen bij het beheren van wagenparken

Verhoog de productiviteit, veiligheid en efficiëntie van jouw wagenpark en beheer alle gereden ritten en kilometers van jouw en je collega’s met één systeem.

Een sluitende rittenadministratie

Automatische rittenregistratie is erg handig voor iedereen die een leaseauto of auto van de zaak weleens privé rijdt en onder de 500 gereden kilometers in het jaar blijft. Met een sluitende rittenadministratie zorg je ervoor dat je geen bijtelling hoeft te betalen.

Wanneer je de fiscus een betrouwbaar bewijsstuk wilt aanleveren dan kun je niet om een automatische rittenregistratie heen. Automatische rittenregistratie kun je realiseren met fleetmanagementsoftware. Automatische rittenadministratie werkt sneller én efficiënter. Gegevens hoeven niet meer handmatig te worden verzameld en verwerkt. Ook hoef je geen formulieren meer in te vullen of allerlei bonnetjes en rekeningen bij te houden voor je administratie. Het ritregistratiesysteem neemt alles voor zijn rekening.

Fleetmanagement software

Een ritregistratiesysteem bestaat uit twee verschillende onderdelen. Een ecobox, dit is een klein OBD-kastje genaamd ‘black box’ dat je in de auto plugt en het andere onderdeel is de software. De slimme technologie dat de gegevens omzet tot een sluitende en betrouwbare rittenregistratie.

Door middel van GPS worden er om de paar secondes locaties bepaald en verstuurd. Door online in te loggen via mobiel/tablet of desktop, bekijk, beheer en exporteer jij hier de ritgegevens.

Exports in een handomdraai

In het dashboard maak je binnen een handomdraai een export van je ritgegevens. Selecteer het voertuig en klik simpelweg op de exportknop om een sluitend rittenoverzicht te maken. Ideaal voor je eigen rittenadministratie of voor de Belastingdienst.

Bespaar kosten door coachen van rijgedrag

Bespaar tot €800 per voertuig door actief het rijgedrag te coachen. Door inzicht te geven in de prestaties van het wagenpark, bespaar je kosten voor brandstof, onderhoud, verzekeringen en schades. Tevens leidt dit tot minder CO2-uitstoot en kun je jouw duurzame ambities waarmaken. Fleetmanagementsoftware tool legt ritten vast, laat rijgedrag gebeurtenissen zien en geeft dit weer in een duidelijk overzicht. Ook geeft het systeem inzicht in brandstofkosten. Met de brandstofkosten analyse tool kun je sturen op het brandstofverbruik.

Altijd zicht op je voertuigen

Met het onderdeel GPS Auto Tracker heb je altijd real-time zicht op al je voertuigen. GPS staat voor Global Positioning System. Dit is een systeem wat op basis van een netwerk aan satellieten die rondom de aarde circuleren, de positie van de GPS-tracker bepaald en doorgeeft aan de ontvanger. Dit maakt dat de plaatsbepaling één van de bekendste toepassingen van GPS is. Hiernaast is een gps-apparaat ook geschikt om te navigeren en afgelegde afstanden bij te houden. Denk maar eens aan een navigatiesysteem voor in je auto.

Met de GPS-tracker auto heb je alle aangesloten auto’s overzichtelijk in beeld. Heb je meerdere auto’s? Dan zit er een handige cluster functie in het systeem dat ze samenvoegt. In het dashboard zoek je makkelijk een voertuig of locatie op in de kaart. En met de live verkeersinformatie heb je altijd zicht op of een rit langer duurt en zoek je eenvoudig naar een snellere route. Hierdoor kunnen voertuigen efficiënter ingepland worden.

Plug & Play, zo simpel is het

Fleetmanagement software is aan te sluiten via een OBD-connector, dit is een makkelijk plug & play systeem.

In zo goed als alle auto’s zit er een OBD-poort dicht bij het stuur ingebouwd, waarin de OBD-ecobox aangesloten kan worden. Je stopt simpelweg de connector in deze poort, wanneer hij correct aangesloten is zullen er gegevens worden afgelezen vanuit je auto.

Heb je geen OBD-poort of is hij lastig te bereiken? Dan zijn er ook verlengkabels in de markt om de ecobox aan te sluiten op een USB-poort of autolader poort (sigarettenaansteker).

In de ecobox is al simkaart verwerkt en is hij dus direct operationeel.

https://yeshugo.com/

Gerelateerde artikelen

De Keeper, de laatste lijn van verdediging

Zeer goede Ongediertebestrijding met rattengif

Kerstpakketten kopen voor je personeel