Rabocup Noord Drenthe
Image default
Bedrijven

Zo ben je iemand waar anderen graag zaken mee doen

Wie af en toe kijkt naar het programma ‘The Profit’, weet al het één en ander over zakendoen. Regelmatig maakt het programma pijnlijk duidelijk dat ondernemers lang niet altijd iemand zijn waar men graag zaken mee doet. Gelukkig kun je van daaruit ook veel dingen leren. Hier 5 tips waarmee jij je voordeel mee kunt doen ten opzichte van sommige andere ondernemers.

1.Doe wat je zegt

Het lijkt zo simpel, maar in de praktijk blijkt dat niet zo te zijn. Investeerders krijgen geen waar voor hun geld, werknemers worden slecht behandeld. Het komt allemaal voor in sommige bedrijven. Terwijl de ondernemer bij de klant dan het wil doen laten voorkomen dat dit het bedrijf is om mee in zee te gaan. Het werkt niet. Soms voor de korte termijn, maar op de lange termijn? Dan loopt de reputatie het bedrijf al vooruit. Het is dus belangrijk dat je goed nadenkt over wat je zegt. Maak dit waar.

2.Op tijd, kwaliteit, eerlijkheid en een rolcontainer

Hele simpele dingen. Alleen in de praktijk is het nogal weerbarstig. Nu kan het best zijn dat het niet lukt om bijvoorbeeld iets op tijd te leveren. Alleen dat kun je voorkomen door een volgende keer beter in te plannen. Daarnaast is het netjes dat je zelf communiceert dat je iets niet op tijd kunt leveren. Kom daarbij ook als het kan met een oplossing. Denk mee met de klant. Misschien helpt een korting of iets anders, waar je klant mogelijk behoefte aan heeft. Als je wilt dat je klant terugkomt natuurlijk en positief over je bedrijf blijft praten.

Wat is er nu met die rolcontainer? Een rolcontainer is belangrijk in die zin dat een rolcontainer symbool staat voor het afvoeren van puin. Als anderen overlast van je ervaren dan is dat ook niet goed voor je reputatie.

3.Wees geen dief van je eigen portemonnee

Het is goed om iemand te zijn waar anderen graag zaken mee doet. Alleen vergeet ook niet om aan jezelf te denken. Met name beginnende ondernemers zijn nogal eens onzelfzuchtig, met als gevolg dat ze niet kunnen rondkomen van hun business. Op die manier kun je ook voor een ander niet wat betekenen. Je hebt namelijk dan tijd nodig voor ander werk, om rond te komen.