Rabocup Noord Drenthe
Image default
Dienstverlening

9 redenen om betonnen aanrechtbladen te gebruiken in uw keuken

Beton is een veelzijdige grondstof, een klassiek en onmisbaar materiaal voor architecten en binnenhuisarchitecten vanwege zijn expressiviteit en warmte. Wanneer het wordt gebruikt in muren en vloeren, maakt het gepolijste beton de omgevingen moderner.

Door zijn veelzijdigheid en plooibaarheid is het echter een verleidelijke optie geworden bij de bouw van betonnen aanrechtbladen voor keukens, waardoor een unieke integratie van dit element mogelijk is.

Hieronder geven wij u enkele ideeën en tips voor het juiste gebruik en de juiste combinatie van beton in keukenwerkbladen.

 

1. Rustieke en moderne stijl

Wanneer beton op de juiste wijze is aangebracht, breekt het niet en is het bestand tegen schuren. Het rot ook niet, zoals met hout kan gebeuren, en krast niet gemakkelijk zoals roestvrij staal. Een trend in moderne keukens, betonnen aanrechtbladen vereisen slechts een minimale dikte van 2mm.

 

2. Glad oppervlak en elke maat

Betonnen aanrechtbladen hebben een glad, ononderbroken oppervlak, wat niet mogelijk is met andere materialen zoals graniet, kwarts of roestvrij staal. Deze zijn vaak beperkend vanwege hun grootte of hun hanteerbaarheid bij installatie.

 

3. Structuur, ondersteuning en ontwerp

De cement of baksteen zijwanden dienen om de betonnen aanrechtbladen te ondersteunen. Het heeft de eigenschap zelfnivellerend te zijn, wat betekent dat hetzelfde materiaal de onregelmatigheden bedekt die op de ondergrond kunnen voorkomen.

U kunt een doorlopende oppervlaktestructuur creëren, met verticale scheidingen en legplanken in het zicht of met deuren, afhankelijk van de stijl van de keuken die u wenst.

 

4. Kleuren op beton

Beton garandeert een glad oppervlak, gemakkelijk schoon te maken, waterdicht, zonder voegen en met een veelheid aan kleuren.

Het betonnen aanrechtblad geeft persoonlijkheid aan de omgeving en heeft het voordeel dat het met verschillende materialen kan worden gecombineerd: keramische tegels, marmer, graniet en hout. Door de buigzaamheid van beton kunnen spoelbakken en andere elementen in het aanrechtblad van hetzelfde materiaal worden geïntegreerd.

U kunt kiezen uit verschillende afwerkingen: mat, satijn of glanzend. Dit materiaal kan ook worden gebruikt in antieke of moderne keukens – de combinaties zijn legio.

Details voor de constructie en bescherming van de betonnen aanrechtbladen
Om scheurvorming in de toekomst te voorkomen, moet het beton op een glasvezelnet worden aangebracht om het oppervlak te verharden.

Acrylwas moet worden gebruikt om het oppervlak te beschermen. Een andere mogelijkheid is het aanbrengen van een laag polyurethaanvernis, die niet alleen het oppervlak verzorgt, maar ook voor een satijnglans zorgt.