Rabocup Noord Drenthe
Image default
Dienstverlening

Een baan in de elektro, iets voor jou?

Bedrijven in de technische sector zitten te springen om personeel. Er is veel veel vraag naar handige handen, terwijl té weinig mensen een technische opleiding volgen of gevolgd hebben. Dat is zonde, want voor veel mensen is er niks leuker dan met de handen werken en mooie dingen maken. Een baan als elektricien, bijvoorbeeld bij elektricien Utrecht 24/7, of elektromonteur is juist hartstikke leuk en afwisselend. Omdat er veel vraag is en niet zoveel aanbod, kun je als elektricien goed de kost verdienen. Maar wat doet een elektricien nu eigenlijk? 

Een taak voor echte oplossers

Een belangrijk deel van het werk van elektriciens bestaat uit het oplossen van stroomstoringen en problemen. Wanneer iemand te kampen heeft met een stroomstoring, wil hij dat het zo snel mogelijk opgelost kan worden. Als elektricien is het jouw taak om de oorzaak van het probleem te vinden, en deze vakkundig op te lossen. Ook het voorkomen van problemen is een belangrijk deel van het werk van de elektricien: kabels vervangen, een nieuwe stoppenkast installeren. De klant zal je dankbaar zijn, en vaak krijg je ook nog eens koffie aangeboden.

Maak de nieuwbouw af

Het kan ook zijn dat je als elektricien naar een grote bouwplaats wordt gestuurd: nieuwe huizen, appartementen of kantoorflats hebben immers ook behoefte aan stroom. Als elektricien is het jouw taak om te zorgen dat alles goed werkt: een stoppenkast installeren, de nieuwe zonnepanelen aansluiten, alle wandcontactdozen in orde brengen. Zonder elektricien is een gebouw nooit helemaal af. Tegenwoordig is er ook steeds meer vraag naar laadpalen voor elektrische auto’s: ook het realiseren van deze palen is een klus voor de elektricien. Kortom: wil je een leuke baan met afwisseling, waarbij je bovendien iets moois maakt, kies van voor een baan in de elektrotechniek!