Rabocup Noord Drenthe
Image default
Dienstverlening

Hoe kun je de bekleding van je auto reinigen?

Als autoliefhebbers weten we allemaal dat het interieur van een auto net zo belangrijk is als het exterieur. Het is de plek waar we dagelijks tijd doorbrengen, dus die plek wil je schoon en fris houden. Een van de uitdagingen bij het onderhoud van het interieur is het schoonmaken van de bekleding. Maar maak je geen zorgen. Je kunt je auto interieur reinigen Amsterdam, waarbij de bekleding tiptop wordt schoongemaakt. Ook kun je zelf een aantal dingen doen. Lees hier!

Voorbereiding is het halve werk

Tref eerst de juiste voorbereidingen. Verwijder eerst alle losse voorwerpen, zoals afval, speelgoed of andere items. Stofzuig vervolgens grondig het interieur, inclusief de bekleding, om vuil en stof te verwijderen. Op deze manier kun je de bekleding beter schoonmaken.

Kies het juiste reinigingsmiddel

Vervolgens moet je het juiste reinigingsmiddel kiezen om je bekleding effectief schoon te maken zonder deze te beschadigen. Controleer altijd het etiket van het reinigingsmiddel om er zeker van te zijn dat het geschikt is voor het type bekleding dat je in je auto hebt. Voor stoffen bekleding kun je bijvoorbeeld een bepaalde spray gebruiken. Voor leer kun je het beste een leerreiniger en -conditioner gebruiken.

Test op een onopvallende plek

Voordat je het reinigingsmiddel op de hele bekleding aanbrengt, is het verstandig om het eerst op een onopvallende plek te testen. Breng een kleine hoeveelheid van het reinigingsmiddel aan op een verborgen plek en controleer of er geen verkleuring of beschadiging optreedt. Als alles in orde is, kun je doorgaan met het schoonmaken van de rest van de bekleding.

Reinigen van stoffen bekleding

Bij het reinigen van stoffen bekleding is het belangrijk om voorzichtig te zijn. Spuit het reinigingsmiddel gelijkmatig over het oppervlak en gebruik een zachte borstel of een spons om het middel in de bekleding te wrijven. Laat het reinigingsmiddel enige tijd inwerken en gebruik vervolgens een schone doek of een stoomreiniger om het vuil en het reinigingsmiddel op te nemen. Herhaal dit proces indien nodig en laat de bekleding goed drogen voordat je er weer op gaat zitten.

Reinigen van leren bekleding

Leren bekleding vereist speciale zorg. Gebruik een leerreiniger om het oppervlak zachtjes schoon te maken met een zachte doek of spons. Vermijd overmatig wrijven, omdat dit het leer kan beschadigen. Nadat je het reinigingsmiddel hebt aangebracht, gebruik je een leer conditioner om het leer te voeden en te beschermen. Zo houd je het leer soepel en in goede conditie. Onze tip? Laat deze taak over aan een professional voor het beste resultaat!