Rabocup Noord Drenthe
Image default
Gezondheid

Even uw rug kraken in Bennekom?

Uw rug kraken klinkt misschien wat vreemd. Veel mensen spreken bij een chiropractor nog steeds van een bottenkraker. Dat is niet helemaal wat een chiropractor doet, maar deze kan u wel goed helpen als u rugproblemen heeft.

 

Wat doet een chiropractor bij het rug kraken?

U kunt met rugklachten terecht bij een chiropractor. Deze gaat tijdens de eerste intake op zoek naar de oorzaak van uw klachten. Op basis hiervan wordt een behandelplan opgesteld om blokkades of stoornissen op te heffen. De naam bottenkraker wordt gebruikt, omdat u bij de behandeling een krakend geluid in uw rug kan horen. De botten in uw rug kraken niet, maar het zijn de gasbellen in het gewricht die u hoort. Bij sommige behandeltechnieken zult u dit krakende geluid horen, maar dat geldt niet voor alle behandeltechnieken.

Alle behandelingen zijn gericht op de verbetering van de functie en beweeglijkheid van uw wervelkolom. De duur van een behandeling is ongeveer 15 minuten. Bij de bespreking van uw behandelplan zal de chiropractor ook bespreken hoeveel behandelingen deze nodig denkt te hebben om uw klachten te verhelpen.

Meer informatie over de behandeling van uw rugpijn.

 

Oorzaken rugklachten

Rugklachten kunnen veel verschillende oorzaken hebben. Wel staat vast dat 80% van de mensen in hun leven te maken krijgen met rugklachten voor kortere of langere periode. Rugklachten kunnen plotseling ontstaan door ongelukken of ongecontroleerde bewegingen. Ook kan er sprake zijn van overbelasting.

Als u rugklachten heeft, kunt u contact opnemen met een chiropractor in Bennekom. Tijdens een eerste afspraak zal de chiropractor onderzoeken of u baat heeft bij een behandeling door een chiropractor en vervolgens een behandelplan opstellen. Blijf in ieder geval niet doorlopen met uw rugklachten.