Rabocup Noord Drenthe
Image default
Mode en Kleding

3 tips voor een hardloopoutfit

3 tips voor een hardloopoutfit

 

Heb jij besloten om te gaan hardlopen, dan kan dit natuurlijk niet zonder bijpassende outfit. Aangezien je lichaam veel te verduren krijgt bij iedere stap die je zet, is de eerste stap natuurlijk een paar goede hardloopschoenen. Je kunt ervoor kiezen deze online aan te schaffen, maar het is aan te raden dit te doen bij een speciaalzaak. Hier kunnen ze namelijk exact meten wat voor jouw voeten van belang is, zodat je een paar hardloopschoenen kiest die comfortabel zitten. Doordat ze je een eindje laten hardlopen op een loopband, kunnen ze exact analyseren hoe je loopt. Aan de hand hiervan weten ze de precies aan welke eisen een hardloopschoen voor jouw persoonlijke situatie moet voldoen. Om je te helpen, hebben we een 3-tal tips voor je, die jouw kunnen helpen bij het uitzoeken van een hardloopoutfit.

 

Kies goede schoenen

 

De eerste stap voor iedere hardloopoutfit, dat zijn de schoenen. Uiteraard ben je helemaal zelf vrij om te bepalen waar je voorkeuren liggen, maar onze tips is, om hier absoluut niet op te besparen. Dat houdt niet in dat je direct moet gaan kijken naar schoenen van 200 euro, maar een goed paar kost toch al snel tussen de 80 en 100 euro. Het is namelijk van belangrijk dat je schoenen de juiste demping bieden, aangezien je lichaamsgewicht bij iedere stap die je zeg maar liefst verviervoudigd wordt en door je lichaam moet worden verwerkt. 

 

Kies een bijpassende broek

 

Wanneer je gaat hardlopen, dan zullen je benen natuurlijk veel bewegen. Het is dan belangrijk dat je kiest voor een broekje die ervoor zorgt dat je benen niet langs elkaar kunnen schuren. Vooral naarmate je langere afstanden loopt, is dit absoluut geen pretje. Je kunt je voorstellen, dat wanneer je een kilometer of 20 hebt gelopen en je je sportoutfit ruilt voor je fantasie bikini om even uit te rusten in een wellness je er niet op zit te wachten dat je benen helemaal rood zijn van het schuren. 

 

Sport bh

 

Een ander belangrijk onderdeel voor vrouwen, dat is een sport bh. Zo kun je kiest voor een sport bh met vulling, maar ook een sport bh push up. Het is afhankelijk van wat je zelf fijn vindt, maar het is wel belangrijk dat je er eentje draagt. Dit biedt namelijk de juiste ondersteuning, waardoor je prestaties er zienderogen op vooruit gaan.