Rabocup Noord Drenthe
Image default
Vakantie

Beste stranden in Sicilië: Wij hebben een top 3

Sicilië is één van de grootste eilanden in de Middellandse Zee en is populair vanwege de prachtige kustlijn. Je kunt ook de rijke geschiedenis, cultuur, het erfgoed en de natuurlijke schoonheid van Sicilië niet ontkennen. Dit geldt ook voor de stranden. Op deze stranden kun je jouw zomertijd het best besteden vanwege het witte zand, warme water en de imposante kliffen. Bezoek de meest exotische stranden van Sicilië! Blijf lezen.

San Vito lo Capo

Op het noordwesten van Sicilië ligt een prachtig stand. De weg naar San Vito lo Capo is een geweldige reis. Je rijdt door prachtige bergen, open velden, wijngaarden en olijfbossen naar een ​​stadje met witgekalkte kustlijnwoningen die voor de jachthaven liggen.

San Vito lo Capo biedt bezoekers fijn wit zand met prachtig helder water en grote palmbomen. Als je van snorkelen en duiken houdt hebben de nabijgelegen baaien en grotten veel te bieden. Je ziet er prachtig zeeleven.

Mondello

Als je een plek zoekt om te ontspannen en te verdwijnen in het diepe water.. Mondello ligt 30 minuten verderop. Hier heb je 1.5 km wit zand en een prachtig blauwe zee die de hele zomer door een fijne temperatuur heeft. Tot halverwege de 20e eeuw (toen dit deel gecreëerd werd door een Belg) was Modello moerasgebied dat over het algemeen alleen door vissers werd bezocht. Tegenwoordig is Modello een uitnodigende plek voor lokale mensen en vakantiegangers, vanwege de verbazingwekkende gelegenheden om te zwemmen. Op het moment dat jouw aandacht niet gericht is op de charmante kustscène die voor je ligt, kijk dan eens naar de prachtige gebouwen in Liberty Style, deze weet je zeker te waarderen.

Calamosche

Bezoek het zoals de lokale bevolking doet: met een parasol en een koelbox met iets lekkers erin. Zelfs in het weekend en bij openbare gelegenheden is deze kust drukbezocht. De wateren zijn er perfect en helder, je hebt het gevoel alsof je in een zwembad ligt. Als je trek krijgt liggen er een aantal eetcafés in de buurt. Ze verkopen lokaal geproduceerde gerechten met waarschijnlijk de meest verse vis van het eiland.

Als je meer op zoek bent naar vrijheid en avontuur: ontdek Sicilië met de auto. Huur een auto of regel een vergunning als bezoeker. AutoItaly weet meer: https://www.autoitaly.nl/nl-eiland-sicilie/.

Als je een auto huurt, houd dan rekening met de volgende punten:

Toeristen die een auto willen huren moeten een ​​internationaal rijbewijs hebben. Voor het kopen van een IDP kun je online een aanvraag indienen, of een bezoek brengen aan een plaatselijke AAA-vestiging. IDP kost ongeveer €16,-.

AutoItaly biedt de laagste en betaalbare tarieven voor autoverhuur in Sicilië. Ook wordt autoverhuur aangeboden in pakketten samen met een vakantie. Hierdoor kun je geld besparen tijdens het plannen van jouw vakantie.

https://www.autoitaly.nl