Rabocup Noord Drenthe
Image default
Woning en Tuin

Voorkom verstoppingen in de dakgoot

Als je je dakbedekking hebt vernieuwd, of net hebt laten leggen moet je ook naar de afwerking van de dakgoten kijken. Dakgoten kun je tegenkomen in vele verschillende soorten en maten en hebben naast een handige functie natuurlijk ook de functie om je woning of bedrijfspand te versieren.

Een goede afwatering is belangrijk en daarom is het zaak dat je dakgoten tijdig worden vervangen of af en toe worden onderhouden en worden schoongemaakt. De dakgoten zorgen ervoor dat al het hemelwater zoals regen, sneeuw en bijvoorbeeld hagel niet blijven liggen op het dak waardoor deze kan gaan rotten, maar dat het hemelwater netjes wordt afgevoerd waardoor de dakbedekking droog blijft en langer meegaat. 

Regenwater in de tuin laten afvloeien

Laat u het regenwater afvloeien in de tuin, dan doet u er verstandig aan het water op een geschikte ondergrond te laten uitkomen (wegvloeiend vanuit een regenpijp die uitkomt op een HA steen, waarna het water wegvloeit in een stevige grindlaag – met als onderlaag zand). 

De meest gebruikte dakgoot is de mastgoot.

De meest populaire dakgoot is de mastgoot die wordt vervaardigd van PVC of zink zodat je verzekerd bent van de allerbeste kwaliteit en een lange levensduur van je product. Neem online eens een kijkje om erachter te komen welke dakgoten het meest geschikt zullen zijn voor jouw gebruik en welke mastgoten het beste zullen passen bij de uiterlijk van jouw woning of bedrijfspand.

Als je je dakgoten gaat bestellen moet je wel letten op de capaciteit en tegelijkertijd op de diameter van de dakgoot want deze is afhankelijk van het dakoppervlak vanwaar het water afgevoerd moet worden. Een mastgoot kun je herkennen aan het bijzondere uiterlijk namelijk dat de onderkant van de dakgoot rond is.

Kijk ook naar het oppervlak van de dak!

Je moet dus kijken hoe groot het dakoppervlak is dat je hebt, welk goottype dat je wilt gaan gebruiken, het formaat en het formaat van de uitloop. Verder moet je ook nog bedenken hoe je je dakgoten wilt gaan bevestigen. De gootbeugels voor de bevestiging kun je ook gemakkelijk online bestellen en kunnen dan samen met je dakgoten worden geleverd.

Zorg ervoor dat je je dakgoten zo nu en dan onderhoud en dat je blaadjes en andere troepjes verwijdert uit de dakgoot zodat deze niet zal gaan verstoppen. Mooi afgewerkte dakgoten zijn niet alleen belangrijk voor een goede afwatering en het behoud van je dakbedekking het zorgt ook voor een waardevermeerdering van je woning.

https://www.betondingen.nl/hemelwaterafvoer/

Gerelateerde artikelen

Maak je kamer winterproof

Vind de tegels voor jouw interieur bij De Tegel Boutique

Enkele overwegingen voordat u overstapt op vinylvloeren