Rabocup Noord Drenthe
Image default
Zorg

Red levens en volg de reanimatiecursus in Rotterdam

Om een steentje bij te dragen aan deze wereld kan je een reanimatiecursus in Rotterdam volgen. De cursus is erop gericht om mensen bij te sturen en kennis bij te brengen met betrekking tot het reden van levens door middel van reanimatie. Veel mensen zouden niet weten hoe je moet reanimeren, maar het is toch wel van cruciaal belang om dit te kunnen. Wanneer je in het dagelijkse leven op straat loopt, in de supermarkt of op kantoor kan het zomaar zijn dat iemand een hartaanval of stilstand krijg en dan is het van belang dat er een reanimatie wordt uitgevoerd. 

Aanmelden

Om de reanimatiecursus in Rotterdam te volgen hoef je niet veel te doen. Je hoeft je alleen maar aan te melden op de website en er wordt vervolgens contact met je opgenomen. Het is erg belangrijk dat er zo veel mogelijk mensen bewust worden van de ernst van de situaties en dat meer mensen in het bezit zijn van een certificaat en weten hoe je een reanimatie moet uitvoeren. Jaarlijks overlijden er nog te veel mensen aan een hartstilstand, terwijl ze geholpen konden worden wanneer er iemand in de buurt was geweest die wist hoe je een reanimatie uit moet voeren. 

Wat leer je tijdens de cursus?

De cursus die wordt gegeven helpt je te begrijpen waarom het zo belangrij is om dit te kunnen, maar ook natuurlijk hoe je it moet uitvoeren. De reanimatiecursus in Rotterdam duurt maar een paar uur en daarmee kan je vele levens redden. Het is een kleine investering en een grote winst dat je behaald door het volgen van de reanimatiecursus in Rotterdam. Ook word je tijdens de cursus geleerd hoe je om moet gaan met een AED apparaat, dat ervoor zorgt dat het hart weer kan gaan kloppen. Allemaal belangrijke zaken om een leven te kunnen redden.