Rabocup Noord Drenthe
Image default
Bedrijven

Gemiddeld stroomverbruik

Bent u het beu om elke maand een hoge energierekening te zien? Als je bent zoals de meeste mensen, ben je dat waarschijnlijk wel. Het goede nieuws is dat u een aantal dingen kunt doen om uw energieverbruik te verlagen en geld te besparen. In deze blogpost behandelen we wat het gemiddelde stroomverbruik is, hoe u uw stroomverbruik kunt verminderen en enkele tips om geld te besparen op uw energierekening. Laten we beginnen!

 

Wat is het gemiddelde stroomverbruik?

Het gemiddelde stroomverbruik voor een huishouden in de Verenigde Staten is ongeveer 901 kWh per maand. Dit cijfer zal echter variëren afhankelijk van de grootte van uw huis, het aantal personen in uw huishouden en uw gewoonten inzake energieverbruik. Als u bijvoorbeeld een groot huis hebt of in een warm klimaat woont, kunt u meer energie gebruiken om uw huis koel te houden. Als u een klein huis hebt of in een koud klimaat woont, gebruikt u misschien minder energie om uw huis te verwarmen. Om een idee te krijgen van hoe uw energieverbruik zich verhoudt tot het gemiddelde, kunt u uw energierekening bekijken of contact opnemen met uw elektriciteitsleverancier.

 

Hoe kan ik mijn stroomverbruik verminderen?

Er zijn een paar manieren waarop u uw stroomverbruik kunt verminderen en geld kunt besparen op uw energierekening. Ten eerste, zorg ervoor dat uw huis goed geïsoleerd is, zodat warmte niet ontsnapt in de winter en koele lucht niet ontsnapt in de zomer. Zo verbruikt u minder energie om uw huis te verwarmen en te koelen. Ten tweede, overweeg de installatie van zonnepanelen. Zonnepanelen kunnen u helpen een deel van uw eigen elektriciteit op te wekken, waardoor u minder elektriciteit van uw elektriciteitsbedrijf hoeft te kopen. Zorg er tenslotte voor dat al uw apparaten Energy Star gecertificeerd zijn. Energy Star-apparaten zijn efficiënter dan standaardapparaten, zodat ze minder energie verbruiken en u na verloop van tijd geld bespaart.

 

Tips om geld te besparen op uw energierekening

Hier zijn nog een paar tips om geld te besparen op uw energierekening:
1. Doe de lichten uit als u een kamer verlaat
2. Gebruik LED-lampen
3. Haal apparaten uit het stopcontact als ze niet in gebruik zijn
4. Was kleding in koud water
5. Hang kleding te drogen in plaats van een droger te gebruiken
6. Verlaag de temperatuur van uw boiler
7. Dicht kieren en gaten rond deuren en ramen af
8. Gebruik een programmeerbare thermostaat
9. Informeer familieleden en huisgenoten over energiebesparing

Door deze eenvoudige tips te volgen, kunnen gezinnen naar schatting 10-15% besparen op hun maandelijkse elektriciteitsrekening. Conclusie: besparen op de maandelijkse elektriciteitskosten hoeft niet moeilijk te zijn.

https://www.bespaarbazaar.nl/kenniscentrum/gemiddeld-gasverbruik-verbruik-je-veel-of-weinig/