Rabocup Noord Drenthe
Image default
Bedrijven

Hoe vaak moet u uw gazon bemesten?

Om groen en gezond te groeien, is uw gazon afhankelijk van hoogwaardige meststoffen en regelmatige voeding. Op het juiste moment geeft een hoogwaardige gazonmeststof essentiële voedingsstoffen voor de grasmat, waardoor deze dik wordt en bestand is tegen omgevingsinvloeden, onkruid en ongedierte.

Hoe vaak u uw gazon voedt, hangt af van de grassoort en uw klimaat. Voor de beste resultaten volgt u onderstaande bemestingsrichtlijnen. Ook kunt u naast het bemesten meer lezen over onkruidbestrijding.

Identificeer uw gras

Grassoort bepaalt wanneer te bemesten. Er zijn vele soorten, maar slechts twee hoofdtypen koel- en warm seizoensgrassen. Over het algemeen groeien er in noord Europa koele grassen en in de zuidelijke landen warme grassen.

Seizoengrassen

Sezoensgras blijven over het algemeen het hele jaar door groen wanneer ze in koele en overgangsgebieden worden geteeld. Dergelijke grassen doen het het beste in klimaten met koude winters en warme (maar niet warme) zomers. Deze grassen groeien het best in gebieden met temperaturen tussen 60 tot 75 graden Fahrenheit en groeien ze het hele jaar door, met uitzondering van de winter maanden.

Wanneer te bemesten

De landbouw universiteit in Wageningen beveelt aan om in de herfst, in september en november, en vervolgens weer in het voorjaar, in mei of april, na de eerste bloei van de groei, twee keer gras te voederen.2

Zoemergrassen

De grassen in het warme seizoen groeien het best in regio’s met temperaturen van 80 tot 95 graden Fahrenheit. Ze bruinen of gaan in de winter in slaapstand, afhankelijk van het klimaat. De winterslaap duurt drie tot vijf maanden.

Wanneer te bemesten

Voed de grassen in het warme seizoen tijdens de actieve groeiperiode, maar niet tijdens de hete midzomermaanden. Breng de meststof in drie fasen aan: eerst wanneer het gras begint te vergroenen in het vroege voorjaar, vervolgens in het late voorjaar en nogmaals in de nazomer.

Gerelateerde artikelen

Jouw stem is belangrijker dan ooit

Kerstpakketten kopen voor je personeel

De beste attributen voor glanzende glazen