Rabocup Noord Drenthe
Image default
Dienstverlening

Alles van A-Z over de rechtsbijstandverzekering

Rechtsbijstandsverzekering wordt vaak aangeboden als aanvulling op autoverzekeringen en polissen. Gebruik onze tabellen om te ontdekken hoe de kosten en dekking verschillen.

De rechtsbijstandverzekering, wat is het precies?

Van het claimen van een nalatige bestuurder tot het helpen oplossen van een arbeidsgeschil, rechtsbijstandverzekering biedt veel voor een relatief kleine prijs.

De kosten van juridische stappen kunnen onbetaalbaar zijn. Als u financieel problemen hebt om aanspraak te maken op schadevergoeding na een ongeval, onredelijk ontslag van het werk of een geschil met een handelaar, kan een rechtsbijstandverzekering u helpen de kosten te dekken van het inhuren van een advocaat om een ​​dergelijke vordering bij de rechter in te dienen.

Rechtsbijstandverzekering wordt meestal verkocht als een aanvulling op een auto- of huisverzekering, meestal voor een kleine extra premie (ongeveer € 25 is normaal). Af en toe is het gratis inbegrepen. Er is altijd een limiet voor het bedrag dat u volgens het beleid kunt claimen, meestal € 50.000 of € 100.000.

Het aanvragen en afsluiten van de rechtsbijstandverzekering

Rechtsbijstandverzekering wordt bijna volledig verkocht als een add-on met autoverzekeringen en woningverzekeringen, maar er zijn verschillen tussen hoe de twee soorten beleid werken.

WA autoverzekering

Autoverzekeringen rechtsbijstandverzekering dekt gebeurtenissen die voortvloeien uit het gebruik of eigendom van een verzekerd voertuig.

Dit kan het ondernemen van actie tegen een derde inhouden vanwege nalatigheid of het verdedigen van beschuldigingen tegen u door een derde partij. Meestal bent u gedekt voor maximaal € 100.000.

WA huisverzekering

De verzekering van de huis verzekering rechtsbijstand dekt typisch gerechtelijke procedures met betrekking tot uw huis, werk, dood of persoonlijk letsel. Het kan ook betrekking hebben op gevallen waarin u een contract hebt gesloten voor de verkoop en levering van goederen en diensten . Deze dekken u tussen € 50.000 en € 100.000.

Verschil tussen de rechtsbijstand – en aansprakelijkheidsverzekering

Rechtsbijstandverzekering is het meest waardevol voor situaties waarin u gerechtelijke stappen onderneemt om verliezen terug te vorderen die niet konden worden verhaald via uw hoofdverzekering, zoals de excessen die u moet betalen voor een verzekeringsvordering.

Een rechtsbijstandverzekering passend voor jouw situatie

Een rechtsbijstandverzekering kost vaak minder dan € 30 per jaar – dus het is best goedkoop als je kijkt naar de tienduizenden ponden die het zou kunnen betalen voor juridisch advies en vertegenwoordiging.

Maar het wordt soms verkeerd voorgesteld wanneer het wordt verkocht, dus houd rekening met zijn beperkingen, zoals:

Garantie van dekking is er niet altijd

Rechtsbijstandverzekering werkt niet op dezelfde manier als een geschil als u uw eigen advocaat zou opdragen. Gewoon contact opnemen met uw verzekeraar garandeert niet dat u een advocaat krijgt om uw zaak te vervolgen.

Als u een claim wilt laten opnemen, moet uw verzekeraar op elk gewenst moment weten dat u een redelijke of beter dan gemiddelde kans heeft om uw zaak te winnen, niet alleen wanneer de claim voor het eerst wordt ingediend.

Als er nieuw bewijsmateriaal aan het licht komt, kan de financiering voor uw advocaat worden geschrapt.

Geen vrije advocaat keuze

Verzekeraars werken meestal met een panel van advocaten en zullen er een aan uw zaak toewijzen. U hebt het recht om uw eigen advocaat te kiezen zodra de procedure is begonnen.

Sommige thuisverzekeraars hebben echter clausules die het uurtarief beperken dat zij hun paniekadvocaten betalen (wat waarschijnlijk ver onder het overeengekomen tarief van de sector ligt).

Veel onafhankelijke advocatenkantoren zullen niet in staat zijn om het vereiste werk tegen dit tarief op zich te nemen. Als u niet tevreden bent met de manier waarop uw rechtsbijstand-zaak wordt afgehandeld, kunt u een klacht indienen bij de ombudsman.

http://www.youtube.com/watch?v=CNOdh10S_G4

https://vergelijk-gratis.nl/verzekeringen/