Rabocup Noord Drenthe
Image default
Dienstverlening

Bestrijdt Eetstoornissen Met Professionele Behandelingen.

Eetstoornissen zijn hele serieuze condities, die zowel op een lichamelijk als op psychologisch niveau een uitwerking heeft. Omdat er een extreme vorm van dwangmatigheid aanwezig is in eetstoornissen, gaan ze ver boven het limiet van de vrijwillige controle, en is professionele hulp, zoals van psychologen of diëtisten, essentieel voor de behandeling.

Omdat zulke stoornissen zo complex en vernietigend zijn, is het helingsproces nooit eenvoudig, of snel, en kan enkele jaren duren. Het is echter een goede zaak dat de behandeling beschikbaar en te doen is, en dat het, wanneer het juist uitgevoerd wordt, tot een volledig herstel leidt.

De eerste stap naar het herstel van een eetstoornis is het begrijpen van de stoornis en op zoek gaan naar professionele hulp. Het herstelproces bestaat uit twee belangrijke delen, beide fundamenteel voor herstel op het lange-termijn: 

In het eerste deel leert de patiënt hoe ze de symptomen van de eetproblemen kan regelen (diëten, uithongeren, vreetbuien, overgeven); The tweede deel legt de focus op de interne vaardigheden van de patiënt, bijvoorbeeld door het ontwikkelen van interne vaardigheden die een positievere blik op het leven geven, zelfvertrouwen krijgen, en het voorkomen van een terugval in de eetstoornis;

Omdat eetstoornissen het lichaam, brein en geest beïnvloeden, moet de behandeling deze drie aspecten omvatten. Professionele hulp voor eetstoornissen wordt door een team van specialisten gegeven, met onder andere hooggekwalificeerde medische, psychologische en voedingsdeskundigen. De behandeling volgt de ernst van de stoornis, en wanneer de symptomen ernstig of levensbedreigend zijn, zal een gedeelte van de behandeling in een ziekenhuis, behandelingscentrum of andere beschermde omgeving plaatsvinden. 

Eetstoornissen zijn heel gevaarlijk voor je gezondheid en leven, maar met professionele hulp kun je behandeld worden en een volledig herstel maken. In tegenstelling tot de publieke opinie, zijn eetstoornissen geen levenslange ziektes, alle symptomen kunnen geheeld worden, en een volledig herstel is mogelijk met de juiste behandeling.

Helaas zijn de symptomen van een eetstoornis niet altijd duidelijk zichtbaar, vooral aan het begin, en kunnen schade aanrichten voordat ze opgemerkt worden. Echter wanneer een probleem opgemerkt is, moet er zo snel mogelijk voor professionele ondersteuning gezorgd worden, voordat het te laat is. Eetstoornissen kan schade toebrengen aan je hart en andere orgaansystemen, wat uiteindelijk tot een vroege dood kan leiden.

Depsycholoog.nl/Gouda/  

https://www.depsycholoog.nl/Gouda/