Rabocup Noord Drenthe
Image default
Dieren

Wil je Ratten bestrijden met rattengif

Heb je last van ratten? Dan wil je daar zo snel mogelijk van af. Het bestrijden van ratten kan je op verschillende manieren doen. Een van de manieren is het gebruik van rattengif of rattenvallen.  Maar ratten laten zich niet gemakkelijk vangen. Het is dan ook het handigste en meeste snelle manier om een professionele bestrijdingsdienst in te huren. Gebruik je liever toch rattengif of rattenvallen? Lees dan hieronder hoe dat werkt.

Rattenvallen

Er zijn veel verschillende rattenvallen, denk aan inloopvallen, klapvallen en elektronische vallen. Bij de ene val blijft de rat leven en zet je hem uit, bij de andere is de rat direct dood of gaat hij later dood door rattengif. Zo blijft bij de inloopval de rat leven, de rat loopt een langwerpige kooi binnen waar aan het einde een beetje aas ligt. Wanneer de rat bij het aas is, activeert de val en valt het deurtje dicht. Daarnaast heb je ook een klapval, waarbij het aas op het plateau ligt, de rat gaat op het plateau staan om het aas op te eten en de val valt dicht. Hierdoor breekt de rat zijn rug. Ht is het handigst om deze vallen te combineren met rattengif.

Rattengif

Heb je last van een rattenplaag? Dan zijn rattenvallen niet de oplossing. Ratten zijn groepsdieren die in hele grote aantallen voorkomen. Daar is geen beginnen aan met rattenvallen. Rattengif is dan een betere oplossing. Rattengif vind je in blokken en in korrels. Rattengif werkt volgt: je legt het aas neer langs de looproutes en bij de voedselvoorraad. Ratten gaan niet direct dood van het gif. Het rattengif zorgt ervoor dat het bloed niet meer kan stollen en er inwendige bloedingen ontstaan. Hierna is de rat doet en kan de rattenplaag worden gestopt door het gebruik van rattengif.