Rabocup Noord Drenthe
Image default
Dieren

Jaag je ratten weg met rattenvergif

Je hebt rattenvergif erg hard nodig. Je runt een horeca zaak en je gasten hebben inmiddels het ongedierte ook al gespot. Dat is wel het laatste wat je wil. Je gasten durven straks niet eens meer langs te komen, omdat er ratten door je zaak rondlopen. Je hebt al zoveel geprobeerd, maar niets helpt. Rattenvergif is een goede oplossing om voor eens en voor altijd van het ongedierte af te komen. 

Waar plaats ik rattenvergif?

Plaats het rattenvergif in ruimten waar ratten veel op afkomen, bijvoorbeeld in keuken. Je zal je afvragen waarom je nou juist rattenvergif gaat plaatsen op de plekken waar je ze het liefste niet wil hebben, maar om juist op die plekken het rattenvergif te plaatsen, vang je de ratten het snelst. Plaats dus het rattenvergif in de keuken, in hoeken en op donkere plekken. Denk bij donkere plekken aan bijvoorbeeld een bezemkast of een grote koeling. De ratten zullen dan vanzelf naar het vergif gaan en direct aan het rattenvergif overlijden. Eerst zal je nog ratten moeten opruimen, maar na verloop van tijd komen er geen ratten meer bij je naar binnen. Ratten zijn slimme beesten en weten na een tijdje dat jij rattenvergif hebt en zullen niet meer naar binnen komen. 

Afwisselen van rattenvergif

Het is erg belangrijk om meerdere soorten vergif te plaatsen. Zoals al eerdere vermeld, zijn ratten slimme wezens en weten na een tijd precies waar het rattenvergif ligt verstopt. Het is dus zaak om de plaats van het vergif met enige regelmaat te veranderen, maar daarnaast ook het soort vergif af te wisselen. Zo zijn de ratten jou niet te slim af, maar ben jij de ratten te slim af. Zorg dat j genoeg rattenvergif plaatst op de plekken, zodat er genoeg blijft liggen en je het niet iedere dag hoeft aan te vullen.