Rabocup Noord Drenthe
Image default
Winkelen

Voor elk bakker is een handmixer onmisbaar

Veel bakkers stappen over van het traditionele kneden met de handen naar het gebruik van een handmixer. En dit is niet zonder reden. Handmixers zijn een essentieel hulpmiddel in de bakkerij – ze maken de taak van het kneden van deeg eenvoudiger, vereenvoudigen het maken van verschillende soorten gebak en zijn zeer handig in het creëren van verschillende gerechten. Met de voordelen die een handmixer biedt, is het eenvoudig te zien waarom elk bakker er een zou hebben. In dit artikel geven we 5 redenen waarom elk bakker een handmixer moet hebben en hoe je deze het beste kunt opbergen voor later gebruik.

1. Makkelijk om kleine ingrediënten toe te voegen

Een van de voordelen van het gebruik van een handmixer is dat het makkelijker is om kleine stukjes boter, suiker en bloem aan het deeg toe te voegen. Hiermee voorkom je dat je stukjes boter en suiker op de randen van je mixing bowl achterlaat.

2. Makkelijker meerder bestanddelen in één keer mengen

Met een handmixer heb je de kracht en het vermogen om verschillende ingrediënten in één keer te mengen. Dit helpt je bij het maken van complexere gerechten zoals taarten, cupcakes, koekjes en andere gebakjes.

3. Geschikt voor het kneden van deeg

Kneden met de hand kan heel vermoeiend zijn als je veel deeg tegelijk moet kneden – vooral als je hoeft te kneden in kleine batches. Met een handmixer kun je de kneedtaken veel gemakkelijker en sneller aanpakken.

4. Ideaal voor het maken van vele verschillende gerechten

Met een handmixer kun je dingen als cakebeslag, koekjesdeeg en ijsroom op een korte tijd maken. Met een handmixer kun je ook sauzen en soepen maken. Het is een veelzijdig instrument dat elke bakker of kok in hun arsenaal moet hebben.

5. Makkelijk te reinigen

Een handmixer is gemakkelijk te reinigen. Het is ook een goed idee om de handmixer na ieder gebruik zorgvuldig schoon te maken om bacteriën te voorkomen.

Bewaar jouw handmixer correct

Een goede manier om je handmixer correct op te bergen is door de kom en de garde te verwijderen. Droog ze met een schone doek en zet ze apart. Zorg ervoor dat de kom niet wordt gezet met de garde erin, omdat dit de garde kan beschadigen. Zet de kom op een kast of in een lade waar het droog en stofvrij is. De handmixer zelf kun je ook schoonmaken met een schone doek voordat je het weg zet.

Conclusie

Een handmixer is een veelzijdig keukenapparaat dat elke bakker moet hebben. Het bespaart tijd en moeite in het mengen van ingrediënten en het kneden van deeg. Het is ook gemakkelijker om meerder stukjes boter en suiker toe te voegen aan deeg. Een goede manier om je handmixer op te bergen is door de kom en de garde eruit te halen, goed af te drogen en ze apart te zetten. Als je voor een goede handmixer zoekt, bekijk dan eens een goede handmixer informatie op onze website.