Rabocup Noord Drenthe
Image default
Aanbiedingen

Gebruik wasbare luiers als je een baby hebt met een gevoelige huid

Wasbare luiers lijkt een nieuw fenomeen dat aan populariteit lijkt te winnen omdat het duurzaam is. Maar nog niet zo heel erg lang geleden was het nog heel gebruikelijk om een katoenen wasbare luier te gebruiken, evenals wasbaar maandverband. Maar aangezien er hele generaties kinderen zijn opgegroeid met wegwerpluiers is het niet zo vreemd dat je misschien wat vragen hebt bij dit product. Waarom zijn wasbare luiers zo voordelig voor de gezondheid van je baby?  

Wasbare luiers zijn beter voor de huid van je baby

Misschien verwacht je het niet, maar wasbare luiers zijn beter voor de huid van je kindje. Luieruitslag kan bijvoorbeeld niet snel optreden bij wasbare luiers. Luieruitslag ontstaat namelijk door scherpe ontlasting. In combinatie met de urine die zich verzamelt in de luier kan dit een agressieve uitwerking hebben op de tere huid van je baby. Voor een gevoelige huid zijn wasbare luiers de beste keuze omdat ze lucht doorlaten. De huid is het grootste orgaan van de mens en die moet kunnen ademen om te voorkomen dat er huidproblemen ontstaan. Hetzelfde geldt ook voor wasbaar maandverband, dus door de wasbare producten van bijvoorbeeld Kaatje Katoen zal je minder last hebben van huidproblemen bij een gevoelige huid.

Wasbare luiers en maandverband besparen geld en het milieu

Naast de gezondheidsvoordelen bieden wasbare luiers en het wasbaar maandverband nog meer voordelen. Doordat je de luier kunt hergebruiken bespaar je op de kosten, want alleen al voor de luierperiode kun je met de wasbeurten meegerekend tot zo een € 700,- besparen. Bovendien zorg je dat de afvalberg niet onnodig groot wordt, want per luierperiode gooi je ongeveer 5.500 luiers weg. Een baby draagt gemiddeld 2,5 jaar een luier. Als je bedenkt dat een volwassen vrouw zo een 35 jaar maandverband of andere menstruatieproducten gebruikt en weggooit, dan kun je je wel een voorstelling maken over de hoeveelheid geld en afval die je bespaart door wasbaar maandverband te gebruiken.