Rabocup Noord Drenthe
Image default
Aanbiedingen

Kies voor led verlichting in je huis!

Led lampen bestaan eigenlijk al sinds de jaren zestig van de vorige eeuw. Maar ze zijn pas sinds enkele jaren steeds populairder geworden. Dit komt omdat led verlichting geschikt is voor vrijwel alle denkbare ruimtes. Zo zijn ledlampen met helder licht zeer geschikt voor bijvoorbeeld op een kantoor en kunnen led lampen met warm wit licht voor een gezellige sfeer zorgen in de woonkamer. 

 

Maar, op nieuwbouwwoningen na, zijn vaak nog lang niet alle lampen in huis vervangen door led lampen. Veel mensen kiezen ervoor om dit in kleine stappen te doen. De belangrijkste reden hiervoor is dat led verlichting niet de goedkoopste verlichting is. Toch is het aan te bevelen om uiteindelijk volledig over te stappen op led verlichting. Ben je benieuwd waarom? Lees dan snel verder en ontdek waarom ook jij beter over kunt stappen op de duurzame led variant!

Lagere energierekening

Je staat er misschien niet bij stil maar die gloeilampen in je woning zijn stille energieslurpers. Ze gebruiken veel energie en geven daarvoor in de plaats eigenlijk maar weinig licht. Gloeilampen kunnen wel 90 procent meer energie verbruiken dan ledlampen. Een heel groot deel van de verbruikte energie gaat bij gloeilampen op aan het uitstralen van warmte. Slechts tien procent van alle verbruikte energie wordt daadwerkelijk omgezet in licht. Bij led lampen is dit precies het omgekeerde. Led lampen gebruiken namelijk 90 procent van de energie voor het uitstralen van licht. Daarom is led verlichting op den duur een stuk voordeliger. Kom maar op met die lagere energierekening!

Ongelooflijke duurzaamheid

Ook het volgende punt is een zeer belangrijke om in je achterhoofd te houden wanneer je weer eens voor het schap met verlichting staat: ledlampen zijn ongelooflijk duurzaam. Ze gaan een zeer lange tijd mee. Dit zit hem niet alleen in de vele branduren (20.000 vs. 1000 bij gloeilampen), maar ook in het feit dat led lampen niet over een fragiele gloeidraad beschikken. Je hoeft je dus geen zorgen te maken als je er eens per ongeluk tegenaan stoot.

Ruime keuze

Led lampen zijn te verkrijgen in verschillende soorten, maten en kleurtemperaturen. Denk bijvoorbeeld aan warm wit, koel wit of helder licht. Er is voor ieder wat wils. Ook wanneer het aankomt op het soort led verlichting. Led panelen zijn bijvoorbeeld heel geschikt voor op kantoor, omdat ze fijn licht geven en lang mee gaan. Wil je meer lezen over de verschillende soorten ledverlichting en hun toepasbaarheid? Kijk dan eens op de website van Ledlichtstunter.nl en laat je verrassen!

 

https://www.ledlichtstunter.nl/