Rabocup Noord Drenthe
Image default
Beauty en verzorging

Koreaanse gezichtsverzorging: de mythe van vettige huid ontkracht!

Veel mensen met een vettig huidtype hebben vaak ook last van oneffenheden op de huid, zoals pukkeltjes en wat donkere vlekjes. Je huid produceert talg, vet, om de huid soepel en gehydrateerd te houden. Sommige mensen produceren echter teveel talg, waardoor de huid er vettig uit ziet. Misschien schaam je dat je huid niet perfect is, maar gezichtshuid is zelden compleet perfect. Het fijne aan een vettige huid is het juist de rimpels en de fijne lijntjes voorkomen worden omdat je huid talg produceert, onderhoud jouw huid zichzelf!

Verzorging van vettige huid

Mensen denken vaak dat ze van die vettigheid af moeten om betere en helderde huid te krijgen. Dit is echter het tegenovergestelde van wat je moet doen. Er zijn verschillende vetten aanwezig op je gezichtshuid, door alles weg te halen zal de huid uitgedroogd worden en juist extra vet gaan produceren om te compenseren. En dat is natuurlijk niet wat je wilt! Beter is om de ‘slechte’ vetten van je huid te halen, terwijl je de ‘goede’ vetten niet aantast. Daarom is Koreaanse gezichtsverzorging zo goed voor vettig huid, omdat het gericht is op mildheid.

Gezichtsmaskers voor de vette huid online bestellen

Een andere manier om de slechte vet te bestrijden, maar toch je huid te balanceren en te hydrateren zijn gezichtsmaskers. Het gezichtsmasker dat je voor deze huidtype zoekt zijn niet te droog, maar ook niet te ‘vol’, volgens Masuku Mask: de experts op het gebied van Koreaanse gezichtsverzorging. Bovendien is het belangrijk dat het een effectieve werking heeft op de oneffenheden die je al hebt, zoals de acne, donkere vlekjes, poriën en roodheid. Een masker die daar zeer geschikt is, is de Sulwahsoo First Care Activating Mask, die goed hydrateert. Of misschien heb je meer voorkeur voor een masker met actieve ingrediënten die helpen bij oneffenheden, kijk dan naar de AHA BHA Balancing sheet mask van Nacific. Beide gezichtsmaskers zijn verkrijgbaar via de webshop van experts op het gebied van Koreaanse gezichtsverzorging; Masuke Mask.