Rabocup Noord Drenthe
Image default
Bedrijven

Zo verhoog je snel de productiviteit in je bedrijf

Het gaat vaak over productiviteit. Niet gek, want je bestaansrecht hangt er mede vanaf. Dit moet je dus als ondernemer goed op orde hebben. Bovendien is het ook nog eens altijd aan de tand des tijds onderhevig. Het is dus cruciaal dat je altijd de productiviteit blijft verhogen, zodat je je concurrentie een stap voor blijft of in ieder geval bij blijft. Wil je ook een optimale productiviteit? Check dan deze basis tips.

Je grootste kapitaal

Er zijn een hoop verhalen over productiviteit. Alleen gaat het uiteindelijk om je grootste kapitaal: de productiviteit van je medewerkers. Zij kunnen bijvoorbeeld met een idee komen over het verhogen van de productiviteit. En, zij zijn ook diegene die zorgen voor continuïteit in je bedrijf. Heb je blije werknemers die graag hun werk doen en ook goed doen? Dan heb je goud in handen. Zorg er dus voor dat die werknemers het goed hebben in jouw bedrijf. Zorg voor goed werkgeverschap.

Wat misschien wel het meest belangrijk is, dat is dat je een goede band hebt met je medewerkers. Is je bedrijf te groot om iedereen nog te kennen? Zorg er dan voor dat de leidinggevende iedereen goed kent en dat jij al je leidinggevende goed kent. Op deze manier houd je contact met de mens. Je kunt wel denken: wat heb ik met de mens te maken, het gaat mij om de persoon als medewerker. Feit is echter dat op de één of andere manier iedereen zichzelf als mens ook meeneemt op het werk. 

Bedrijfshalverlichting

Heb je een magazijn? Zorg dan bijvoorbeeld voor goede bedrijfshalverlichting. Met goede bedrijfshalverlichting zien je medewerkers goed wat ze doen en kunnen ze dus hun werk optimaal uitvoeren. Goede bedrijfshalverlichting betaald zichzelf dus eigenlijk terug. Het gaat natuurlijk niet alleen om verlichting die je in orde moet hebben voor een goede productiviteit. Het gaat er vooral om dat je medewerkers het juiste gereedschap geeft en dat ze bijvoorbeeld ook toegang hebben tot de juiste informatie. Daarbij moet een medewerker ook de juiste bevoegdheid krijgen. Op deze manier faciliteer je dus je medewerker op optimale wijze.

https://firefly.online/bedrijfshalverlichting/