Rabocup Noord Drenthe
Image default
Onderwijs

Workshops op school: zonder meer een verrijking

Haal experts in huis

Dat het belangrijk is dat leerlingen van alle leeftijden in aanraking komen met kunst en cultuur, dat staat buiten kijf. Maar waarom het zo belangrijk is om voor het lesprogramma soms ook expertise van buiten te halen, dáár valt nog best iets over te zeggen. En dat gaan wij dan ook doen.

Je kunt je onderwijs verbreden

Hoe veelzijdig je als docent ook bent, je hebt natuurlijk niet alle expertises zelf in huis. Misschien ben je een begenadigd muzikant of kun je een aardig partijtje schilderen, maar dan heb je waarschijnlijk geen theatervaardigheden in huis en weet je niet hoe je kunst en techniek samen kunt brengen. En dat geeft ook helemaal niks: genoeg professionals die graag een keer op school langskomen om hun expertise te delen met jouw leerlingen.

Je kunt je onderwijs verdiepen

Net zo goed als dat je je onderwijs kunt verbreden met expertise van buitenaf, kun je het ook verdiepen. Want misschien zijn er activiteiten waarvan jij de basis prima op kunt pakken met je leerlingen, maar waarvoor je voor de volgende stap toch nét een beetje meer nodig hebt. Je vindt het bijvoorbeeld hartstikke leuk om je gitaar te pakken en met de leerlingen te zingen, maar je bent niet geschoold in zang. Of je kunt wel een beetje programmeren, maar een functionerende game ontwikkelen? Dat gaat dan weer net te ver. Dan is het hoog tijd voor workshops op school.

Je wordt volledig ontzorgd

Laten we eerlijk zijn: het organiseren van ‘extra’ activiteiten kost een hoop tijd. En die heb je als docent lang niet altijd tot je beschikking. Ook dat probleem is opgelost als je een externe partij inschakelt om een workshop op school te verzorgen. Het enige wat jij hoeft te doen, is je wensen in kaart brengen. En zelfs dáár kunnen echte professionals op het gebied van kunsteducatie je hartstikke goed bij helpen. Oftewel: je wordt volledig ontzorgd.

https://www.kleinkunstig.nl