Rabocup Noord Drenthe
Image default
Onderwijs

CKVdag op school

CKVdag op school

De CKVdag staat in het teken van kunst- en culturele vorming bij de leerlingen. Natuurlijk krijgen de leerlingen al ckvlessen, wat helaas vaak blijkt is dat de leerlingen daar nooit veel moeite of aandacht in steken. Tijdens een CKVdag mogen de leerlingen meedenken over wat ze willen leren of proberen, dit motiveerd ze vaak ook meer om op de dag zelf ook actief mee te doen. Een CKVdag kan, wanneer u die graag op uw school georganiseerd ziet worden, in elke vorm of maat bestaan. Afhankelijk van wat u als school het fijnst vind om uw budget aan te besteden, CKVdag organiseerd altijd op maat en doet zijn best om de klant goed te begrijpen. U hoeft ook absoluut geen gigantisch budget te hebben om een CKVdag te organiseren, een CKVdag kan natuurlijk ook prima bestaan uit een aantal workshops. 

CKVdag is een samenwerking tussen verschillende spelers in de kunst culturele branche die al jaren actief zijn met het motiveren van leerlingen om zich meer te intereseren in de wereld van kunst en cultuur. Deze organisaties hebben de handen in een gestoken in het begin van 2020 en zijn sindsdien hard bezig met het ontwikkelen en organiseren van gave en leerzame workshopdagen. 

Workshop Illustratie

Een voorbeeld van een leuke workshop van CKVdag is de workshop Illustratie. CKVDag kan deze workshop op drie verschillende manieren uitvoeren, dit kan namelijk online, hybride of fysiek gebeuren. Een online workshop is tegenwoordig onderdeel van het aanbod, de ontwikkleingen rondom het coronavirus vragen om een innovatieve en vaak digitale ontwikkeling en CKVdag gaat daar in mee. Een hybride workshop ziet er net iets anders uit, bij deze workshop is slechts de workshopdocent online aanwezig maar zijn de leerlingen wel gewoon op school. Hiermee kan voorkomen worden dat er ongewild meer mensen binnen de schoolmuren komen. 

https://ckvdag.nl