Rabocup Noord Drenthe
Image default
Onderwijs

Belang van taaltraining Nederlands voor arbeidsmigranten en ondernemers

U zoekt een professionele trainer voor een taalcursus Engels? U wilt alle buitenlandse medewerkers een taalcursus Nederlands voor expats aanbieden? U zoekt een taaltrainer om snel Chinees te leren in verband met een nieuwe klant in China? The Square Mile is uw taleninstituut!

Een taaltraining Nederlands – ook wel taalcursus Nederlands of taalopleiding Nederlands genoemd – is belangrijk voor arbeidsmigranten. Als zij snel de taal leren, zullen ze beter integreren en zich sneller thuis voelen. Andersom is het zo dat u als ondernemer baat hebt bij het onder de knie krijgen van de taal van uw vaste buitenlandse klant. Stel u doet zaken met Duitsland. Die relatie zal het oprecht waarderen als u tijdens de volgende meeting goed Duits spreekt.

Het Duits – Deutsch – is een West-Germaanse taal. In de Europese Unie is Duits de meest gesproken taal. Kijken we naar heel Europa dan staat Duits op plek 2 naast het Russchisch. Er zijn wereldwijd circa 120 miljoen moedertaalsprekers Duits. Zij wonen in Duitsland, Oostenrijk, Liechtenstein, Zwitserland, Luxemburg, België, Denemarken en Italië. In de vroegere Duitse kolonie Namibië, in Frankrijk en in bepaalde Midden- en Oost-Europese landen wordt ook Duits gesproken. Een officiële taal is het daar echter niet. Veel gesproken dialecten zijn: Hoogalemannisch, Noord-Beiers, Midden-Beiers, Zuid-Beiers en Zwabisch. Duitse Creoolse talen zijn onder meer: Alemán Coloniero, Pennsylvania-Duits, Riograndenser Hunsrückisch, Texas-Duits en Jiddisch.

Het Jiddisch / Jiddisj / Jodenduits is de taal van bij benadering drie miljoen Joden in de Verenigde Staten, Engeland en Israël. Jiddisch kent het Hebreeuwse alfabet en wordt van rechts naar links geschreven. Taalkundig is er geen verwantschap met het Hebreeuws. De oorsprong van het Jiddisch ligt in de middeleeuwse Duitse dialecten waaronder het Middelhoogduits. 

De geschiedenis van de Joden in Nederland begint in de tweede helft van de Middeleeuwen. De eerste Joden bereikten België en Nederland in de tijd van de Romeinse verovering van de Lage Landen, rond 50 voor Christus. Vanaf de dertiende eeuw leefden veel Joden in Brabant en Limburg. Tussen 1347 en 1349 kregen de Joden onterecht de schuld van de heersende pestepidemie. Ze zouden de openbare waterbronnen hebben vergiftigd. Het was zo dat minder Joden pest kregen, maar dit had alles te maken met de Joodse reinigingswetten. Het geloof stond de Joden niet toe de openbare waterbronnen te gebruiken.

https://www.thesquaremile.nl