Rabocup Noord Drenthe
Image default
Dienstverlening

Holpijp

Holpijpen zijn bepaalde soorten gereedschappen die vooral in de bouwwereld of tijdens verbouwingen veel gebruikt worden. De gereedschappen worden in veel gevallen gebruikt in combinatie met bijvoorbeeld een hamer. De combinatie van deze 2 gereedschappen zorgt dat je bijvoorbeeld gaten kunt uitstansen in een stuk dik karton, of bijvoorbeeld in een stuk leer of rubber.

Holpijpen bevatten onderaan een cilindervormig deel. Dit cilindervormig deelheeft een rand dat scherp is geslepen. Bovenop het cilindervormige deel bevindt zich een steel in de meeste gevallen. Wanneer je dan in een bepaald stuk stof of een ander materiaal een gat wilt maken, zet je de holpijp recht in het materiaal. Vervolgens pak je de hamer erbij en sla je met de hamer op de steel. Het gereedschap gaat dan met een grote hoeveelheid aan kracht door het stof of de materiaal heen en er zal een gat in zitten.

 

Holpijp kopen

Holpijpen kunnen in diverse winkels worden aangeschaft en er zijn dan ook diverse varianten van. Met name in bouwmarkten kun je vaak verschillende varianten vinden. Sommige hoppijpen hebben in plaats van een steel een schacht. Verder is de ene variant langer dan de ander en is de ene bijvoorbeeld zwaarder. Wanneer je er eentje gaat kopen kun je voor jezelf kijken welke variant je het fijnst vind en kun je hieruit een keuze maken.

Je kunt holpijpen ook op het internet bestellen. Wat betreft de prijs is dit in veel gevallen een stuk voordeliger dan het doen van de aankoop in de winkel. Een nadeel van het via internet bestellen is echter wel dat je hem niet even van te voren kunt vasthouden om te kijken of je deze variant wel fijn vindt.

Gerelateerde artikelen

Voor al uw wasgoed kiest u deze wasserette in Amsterdam

Kom kennismaken bij AD-Vi: de beste keuze voor uw boekhouding

Persoonlijk Leiderschap