Rabocup Noord Drenthe
Image default
Tuin en buitenleven

Een Cipres haag in de tuin planten

Cipres haag is een veelgebruikt en populaire keuze bij tuinliefhebbers. Het staat bekend om zijn mediterrane uitstraling en de solide structuur die het aan elke tuin of terras toevoegt. Veel mensen kiezen cipres haag omdat het snel groeit en een stevige, duurzame barrière creëert. Cipres haag wordt vaak gebruikt om een tuin vanaf de straat te scheiden of om de privacy in een tuin te vergroten.  

Cipres haag heeft een verscheidenheid aan vormen en stijlen. Drie belangrijke variëteiten zijn de Italiaanse cipres, de Lawson cypress en de fastigiate cypress. De meeste cipressen kunnen een hoogte van 20 tot 30 voet bereiken, maar sommige kunnen meer dan 50 voet hoog worden. Als een cipres haag langs de onderkant smal en aan de bovenkant breed of piramidaal is, wordt deze ‘fastigiate cipres haag’ genoemd. De meeste varianten van cipres hebben blauwachtige naalden, maar de fastigiate cipres heeft diep groene naalden. 

Mooie haag met groene naalden 

Cipres haag heeft weinig onderhoud nodig en maakt weinig kapselingen of trimmen nodig. Er hoeven alleen maar jonge of oude knoppen bijgesneden te worden om de haag langer, dikker of zelfs smaller te maken. Houd er rekening mee dat cipres haag de neiging heeft om in breedte te groeien, dus het is belangrijk voor te bereiden met behulp van een onderhoudsplan. 

Deze haag is een mooie toevoeging aan elke tuin. Het is stevig, langdurig en vereist weinig onderhoud, dus Cipres Haag is perfect voor tuinen die veel privacy nodig hebben. Of je nu kiest voor een kleine Italiaanse cipres of een grotere fastigiate cipres, je hebt een haag die jouw tuin, erf of tuinmeubilair een unieke look geeft. Cipres haag is een prachtige aanvulling op elke tuin.

https://www.rabocupnoorddrenthe.nl