Rabocup Noord Drenthe
Image default
Tuin en buitenleven

Kistenvuller: van cruciaal belang in de logistieke sector

Een kistenvuller is onmisbaar in de logistieke sector. Een kistenvuller plaatst goederen op een veilige manier in de transportkisten of in bakken. Een kistenvuller houdt hierbij rekening met de afmetingen van een kist en bak, het gewicht van de producten en de kwetsbaarheid ervan.

 

Efficiënt en veilig

Een kistenvuller benut de beschikbare ruimte in een kist of bak volledig. De goederen worden op een efficiënte manier ingepakt om zo weinig mogelijk ruimte te verspillen. Ook moet het apparaat rekening houden met de veiligheid. De producten moeten namelijk niet beschadigen tijdens het inladen of vervoeren. Nog een belangrijk punt is dat producten met gevaarlijke stoffen niet bij elkaar in mogen worden geplaatst.

 

Uitdaging voor een kistenvuller

Het apparaat moet snel kunnen schakelen, want er verandert wel eens wat. Soms moeten er extra producten bij of juist minder producten erin. Het apparaat is zo ingesteld dat het dit allemaal kan monitoren. Uiteraard moet de kistenvuller ook kijken naar het soort transport. Hoe het wordt vervoerd is van groot belang bij het inpakken van de kisten of bakken.

 

Een goede kistenvuller kan het verschil maken bij een bedrijf. Als het goed gebeurt, dan gaat er weinig kapot en wordt alles voorzichtig vervoerd. Er wordt gebruik gemaakt van moderne technieken en software voor het optimaliseren van het transport- en verpakkingsproces. Tegenwoordig krijgen steeds meer bedrijven dus apparaten als kistenvuller, maar veel bedrijven hebben ook nog mensen in dienst als kistenvuller. Al deze kennis hebben deze personen ook en deze mensen hebben een grote verantwoordelijkheid. Het vereist een goede opleiding en uitleg. De processen veranderen ook nog wel eens, dus ook moeten deze werknemers om de zoveel tijd een update hebben over het werkproces.

https://www.tolsmagrisnich.com/nl/pagina/dubbele-kistenvuller-bigbag-vuller