Rabocup Noord Drenthe
Image default
Zakelijke dienstverlening

Risico’s vermijden met factoring

Wanneer je een ondernemer bent heb je te maken met diverse risico’s. Dat wil zeggen dat je te maken krijgt  met zaken waar je niet mee te maken hebt wanneer je gewoon in loondienst werkzaam bent. Denk hierbij aan het risico dat je loopt dat een klant niet voldoet aan een betalingsverplichting. Dat kan veel gevolgen hebben voor je bedrijf, want misschien heb je het geld van deze klanten wel weer nodig om andere investeringen te doen, die positief afstralen op het succes van je bedrijf. Om dit te voorkomen kan je kiezen voor de veilige factoring, waar je het gehele onderwerp van wanbetalingen elimineert en hier geen omkijken meer naar hebt. Maar hoe dat dan precies werkt, ligt redelijk ingewikkeld. Het wordt je hier allemaal uitgelegd, zodat het duidelijk is wat factoring precies voor je kan betekenen.

Investeringen doen

Je zorgt ervoor, door middel van factoring, dat de facturen die je nog open hebt staan overdraagt aan een bedrijf die ervoor zorgt dat de betalingen van deze facturen wordt voldaan. Je betaalt slechts een klein deel van het bedrag op het factuur aan dit bedrijf voor het werk dat zij voor je gaan verrichten. Zelf heb je geen tijd om achter het geld aan te moeten gaan en hiermee koop je het risico af dat je helemaal niet meer wordt betaald.

Voldoen aan je verplichtingen

Je hebt hierdoor geen zorgen meer over facturen die je uitstuurt en je weet zeker dat alle betalingsverplichtingen worden voldaan en door middel van factoring kan je alle investeringen blijven doen, zodat het bedrijf op financieel gebied gezond blijft en je rustig aan de gang kunt gaan met het ondernemen waar je zoveel plezier van beleeft en in hebt. Met factoring heb je een minder groot risico en koop je als het ware een heel stuk rust en tijd af in je onderneming.

 

Gerelateerde artikelen

Laat een BHV scan maken van je bedrijf

Uren registreren in een app