Rabocup Noord Drenthe
Image default
Zakelijke dienstverlening

Laat een BHV scan maken van je bedrijf

Als bedrijf dien je een bhv’er in dienst te hebben. Hoeveel dit er zijn is afhankelijk van diverse factoren en wat ze doen verschilt per bedrijf. Wil je als ondernemer een goed BHV plan hebben dan kan een bedrijf zoals G4S een BHV scan maken waarmee je precies kunt zien wat er voor jouw onderneming nodig is.

Wat houdt een BHV scan in?

Een BHV scan is een meting waarbij gekeken wordt wat er zich allemaal afspeelt op de werkvloer van jouw bedrijf. Zo wordt er gekeken of je bedrijf voldoende brandveiligheidsmaatregelen getroffen heeft, of je voldoende bhv’ers in dienst hebt en of iedereen op de hoogte is van vluchtroutes en plaatsen waar hulpmiddelen te vinden zijn en dit zijn nog maar een paar voorbeelden. Als dit niet in orde blijkt te zijn wordt dit opgenomen in een verslag en kun je daar als bedrijf oplossingen voor zoeken.

Aanwezigheid van blusmaterialen

Daarnaast wordt gekeken naar de aanwezigheid van blusmiddelen en de bereikbaarheid ervan. Als er voldoende blusmiddelen aanwezig zijn maar deze moeilijk te bereiken zijn is dat natuurlijk een slechte zaak en dien je daar wat aan te doen als bedrijf.

Hoeveel bhv’ers heb je nodig?

Omdat niet ieder bedrijf even groot is en evenveel werknemers in dienst heeft kan het aantal bhv’ers ook verschillen. Kijk altijd wat de wet hierover voorschrijft en zorg voor voldoende mensen die in geval van nood hulp kunnen verlenen en weten wat te doen.

Vraag eerst informatie aan

Dit zijn slechts een paar voorbeelden van waarin gekeken wordt bij een BHV scan. Wil je weten wat een dergelijke scan precies inhoudt dan lees je de informatie op de website van G4S door of neem je contact met het bedrijf op zodat ze je kunnen vertellen wat ze precies voor jouw onderneming kunnen betekenen.