Rabocup Noord Drenthe
Image default
Zorg

Een acupunctuur behandeling in Arnhem?

Arnhem is een prachtige stad in Gelderland en ligt dichtbij Nijmegen. Tevens is het ook de hoofdstad van deze provincie en is het een van de 15 grootste gemeentes in Nederland. Naast leuke winkelstraatjes en leuke terrassen en restaurantjes heeft Arnhem ook mooie oude monumenten. Ook is deze stad steeds meer een modestad, dit komt omdat er al jaren een modeafdeling is op de kunstacademie. Je kunt daarnaast heerlijk fietsen in deze stad of juist wat wandelingen maken. Maar hier kun je ook acupunctuur behandeling Arnhem doen.

Wat doet acupunctuur?

Acupunctuur in Arnhem is een therapie met naalden. Het komt vanuit de klassieke Chinese geneeskunde en valt onder alternatieve geneeswijzen. Alternatieve geneeswijzen wijken af van de reguliere geneeskunde maar wordt meestal al veel langer gebruikt. Het is vaak een oudere soort geneeswijze en bestond dus al veel eerder dan de huidige geneeskunde. Er wordt vaak gebruik gemaakt van kruiden en planten die geneeskrachtige werkingen hebben. Denk bijvoorbeeld aan homeopathie. Wel wordt er vaak gedacht dat er bij homeopathie wordt uitgegaan van voorkomen is beter dan genezen. En tegenwoordig zijn homeopathische middelen erg veel verdund. Naast reguliere geneeskunde is het erg aan te raden om ook gebruik te maken van alternatieve geneeskunde zoals acupunctuur. Het kan je soms toch beter helpen dan een pilletje.

Je kun acupunctuur in Arnhem bijvoorbeeld goed gebruiken bij pijnklachten. Vaak denk je na een langere periode waarin je met pijn leeft, dat het nu zo wel zal blijven. En dat je er dus mee moet leren leven. Maar er is een goede oplossing, maar een afspraak bij een acupuncturist in Arnhem voor een acupunctuur behandeling. Door een behandeling wordt de doorbloeding weer op gang gebracht, vastzittend weefsel komt weer wat losser, afgifte van bepaalde neurotransmitters zoals serotonine en endorfine wordt gestimuleerd en ontstekingen worden verminderd omdat immuun-regulerende stoffen worden afgegeven.