Mahmood rijst koken is net even anders dan snel kook rijst koken en als de volle smaak ervan eruit wil halen moet je het wel op de juiste manier koken. In deze artikel leggen we daarom heel kort uit wat de beste manier is voor het koken van Mahmood rijst. Je begint eerst met de rijst in de pan te doen en gebruik hierbij voor iedere persoon één kopje. Als je dit gedaan hebt kun je de rijst gaan wassen, doe dit met koud of lauw water. Giet steeds het water weg tot het niet meer troebel word in de pan. Doe dan voor iedere kopje Mahmood rijst ook een kopje water in de pan. Zet de pan op hoge vlam en voeg zout toe naar smaak. Laat de rijst koken en voeg er een theelepel olie aan toe. Roer het allemaal goed en zet de vuur laag. Zet de deksel erop en laat de rijst 1 uurtje met rust. Na een uurtje is al het water verdampt en is Mahmood rijst klaar. Haal de deksel ervan en laat het vijf minuten met rust. Hierna kun je Mahmood rijst opscheppen en genieten van de lekkere smaak. |
https://www.yarafood.nl/product/rijst-mahmood-10kg/ |
