Rabocup Noord Drenthe
Image default
Sport

De 5 leukste sporten die je nog niet doet

Een fitness-abonnement afsluiten is één ding, maar naar de sportschool blijven gaan is voor veel mensen een kunst. En dat snap ik best.

Iedereen is op zoek naar een manier om regelmatig te sporten. En vooral een manier om te blijven sporten. Het antwoord is simpeler dan je denkt.

Kies een sport die je leuk vindt. Het klinkt wat afgezaagd, maar hier gaat het bij veel mensen mis. Als je geen plezier hebt in het sporten, verlies je snel de motivatie en voordat je het weet, lig je weer op de bank met je favoriete Netflix-serie. Myron van fitness blog The Health Issue schreef er een blog over.

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Dit zijn 5 leuke sporten die je moet proberen.

Klimmen

Klimmers weten het al, maar voor de (vele) niet-klimmers onder ons: er is eigenlijk geen reden waarom je niet zou moeten klimmen.

Klimmen is namelijk een stevige workout waarbij je veel verschillende spieren gebruikt. Daarnaast is het elke keer een mentale uitdaging. De meeste mensen zetten tijdens het klimmen hun hoogtevrees en angsten opzij om naar de top te komen. Maar eenmaal boven is het genieten van zowel het uitzicht als je prestatie.

Crossfit

Houd je ervan om keihard te trainen? Om een uur lang alles te geven? Dan is CrossFit waarschijnlijk iets voor jou.

Het principe van CrossFit is heel simpel: als je gewichtheffen, powerlifting, turn- en atletiekonderdelen bij elkaar brengt, krijg je CrossFit. CrossFit lijkt veel op fitness. Simpel gezegd is Crossfit een vorm van fitness die gewichtheffen, atletiek en gymnastiek samenbrengt in één sport. In dit blog lees je wat je kunt verwachten als je begint met CrossFit.

Zwemmen

Als je aan zwemmen denkt, denk je waarschijnlijk aan baantjes trekken. Maar zwemmen is meer dan baantjes trekken: in zwembaden kun je diverse sporten beoefenen: aquajoggen, aquafietsen en aquarobics.

Onderwaterhockey

Nog een sport waarbij je al je spieren gebruikt: onderwaterhockey. Net als bij hockey gebruik je een stick om de puck in het doel van de tegenstander te krijgen. Het kleine verschil? Je raadt het al, het spel speelt zich onder water af. Met een snorkel op je hoofd en een stick in de hand probeer je de verzwaarde puck, over de grond, in het doel van de tegenstander te krijgen.

Padel

Houd je van tennis maar wil je eens iets anders? Probeer dan eens padel. Padel is een mix van tennis en squash, en wordt gespeeld op een veld van 10 bij 20 meter. Het grootste verschil met tennis is dat de wanden om het veld gebruikt mogen worden. Je bent dus niet alleen op je kracht aangewezen, een beetje tactisch vernuft brengt je al een heel eind.

Gerelateerde artikelen

Koop uw tweedehands fiets bij deze fietsenwinkel nabij Breda

De beste service krijgt u bij deze fietswinkel in Ouddorp

Waarom steeds meer sportvissers kiezen voor Fox hengelsport accessoires