Rabocup Noord Drenthe
Image default
Sport

Klein Zwitserland Hockeyclub in de play-offs

De hockeyclub Klein Zwitserland heeft door slechte prestaties in het hockey seizoen 18/19, zich geplaatst voor de play-outs. Ze moesten spelen om lijfbehoud en dat betekent dat het een degradatiekandidaat is! Eyecons doet verslag.

Niet alleen moest KZ spelen om in de Hoofdklasse te blijven spelen, ze moesten ook nog eens spelen tegen hockeyclub HDM. Het was een ware hockey derby! Het publiek was razend enthousiast en het was een prachtige dag. Op 2 juni werd de wedstrijd gespeeld. Het was een zware wedstrijd voor alle hockeyspelers vanwege de enorme hitte. Klein Zwitserland kon gelukkig winnen en het werd 2-0. Reden genoeg voor de heren uit Den Haag om feest te vieren, ze blijven tenslotte in de Hoofdklasse Hockey Heren! En nog wel tegen de stadsgenoot HDM.

Klein Zwitserland Heren 1 is eigenlijk pas net in de Hoofdklasse beland vanuit promotie uit de lagere klasse. Dit betekent dat het sowieso lastiger voor ze is om te spelen op het hogere niveau. Om meteen te moeten strijden om lijfsbehoud, dat is lastiger. Ze werden al ingeschat als degradatiekandidaat, maar hebben bewezen dat ze spelen om in de Hoofdklasse te blijven.

De ambiance was geweldig. Vuurwerk, trommels, gezongen liederen en schreeuwende mensen. Dit is toch eigenlijk de meest spannende wedstrijd van het hele seizoen, zeker omdat het tegen een stadsgenoot moest spelen.

De wedstrijd zelf was ook erg gelijk. De eerste kwart was voor KZ, de tweede weer voor HDM, de derde kwart in evenwicht. Ze gaven het publiek dan ook echt waar voor hun geld. Toch was het de derde kwart al 2-0. Nu was het enkel nog een kwestie van standhouden voor Klein Zwitserland hockeyclub. Een kwestie van overleven. En het is ze gelukt.

Namens Eyecons feliciteren we de hockeyclub met hun prestaties. Meer over KZ? Voor Klein Zwitserland Hockey video’s ga je naar Eyecons.

https://eyecons.com/kanalen/klein-zwitserland

Gerelateerde artikelen

Ga voor hindernissen van perfecte kwaliteit

Veilig hockeyen met een op maat gemaakt hockeybitje

Indoor tennis bij een hal in de omgeving van Amsterdam