Rabocup Noord Drenthe
Image default
Sport

Veilig hockeyen met een op maat gemaakt hockeybitje

Wanneer je veilig wilt hockeyen, dien je een hockeybitje te dragen. Er gebeuren bij deze sport namelijk regelmatig ongelukken. De kans op een ongeluk is altijd aanwezig, bij vrijwel iedere sport. Dit is het risico van het vak. Maar je kunt dit risico verkleinen. Bij hockey kan dit dus door het dragen van een bitje tijdens alle wedstrijden. Dit is vanaf het seizoen 2015/2016 zelfs verplicht gesteld door de KNHB, na een tragisch ongeluk in 2013. Seve van Ass hield hieraan een gebroken kaak over en verloor bovendien tien tanden. Dit benadrukt nog eens het belang van goede beschermingsmaatregelen.

Het bewezen effect van mondbescherming

Een goede mondbeschermer verkleint daadwerkelijk de kans op gebitsschade wanneer je een klap krijgt tijdens een wedstrijd. Het is dan ook niet gek dat het dragen van een bitje vereist is om te mogen deelnemen aan een wedstrijd. Het spreekt voor zich dat niemand zit te wachten op een gebroken kaak of het verliezen van tanden. Meerdere onderzoeken naar het nut van het hockeybitje concludeerden dat bitjes helpen om schade te voorkomen. Een bitje verdeelt namelijk de kracht van de klap, waardoor de kans op ernstige schade aanzienlijk wordt verkleind. Het is dus maar goed dat het dragen van een bitje verplicht is gesteld.

Je eigen op maat gemaakte hockeybitje

Een op maat gemaakt hockeybitje biedt de beste bescherming tijdens je hockeywedstrijd. Het bitje is gebaseerd op een gipsen afdruk van je gebit, waardoor het precies passend is gemaakt. Een op maat gemaakt bitje is echter wel een stuk duurder dan een kant-en-klare variant of een boil en bite beschermer. Wanneer je niet te veel geld wilt uitgeven, maar wel een passend bitje wilt, kun je kiezen voor een boil en bite bitje. Deze kun je namelijk ook behoorlijk goed aanpassen op je eigen gebit. Zulke bitjes kun je bijvoorbeeld aanschaffen bij sportspeciaalzaak Gebitsbeschermers.nl. Ze zijn er ook nog eens in allerlei leuke kleuren, zodat je jouw favoriete kleur kunt uitkiezen!

https://gebitsbeschermers.nl/

Gerelateerde artikelen

Een Paul en Shark trui kopen bij een officiƫle dealer

Een sportschool bij jou in Dordrecht

De beste service krijgt u bij deze fietswinkel in Ouddorp