Rabocup Noord Drenthe
Image default
Vakantie

Oostenrijk: meer dan wintersport

Denkend aan Oostenrijk, zie ik lange pistes, over eindeloze alpenhellingen gaan. Maar Oostenrijk is zoveel meer dan dé wintersport bestemming. Ook zonder sneeuw kun je jezelf er prima vermaken.

Cultuur

Als je aan Oostenrijk en cultuur denkt, denk je natuurlijk aan Wenen. Dé klassieke muziek stad van Europa, met haar vele oude herenhuizen, het Paleis van Sisi, de Wals en natuurlijk de concerthallen. Een heel ander soort cultuur biedt Innsbruck: in deze hoofdstad van Tirol zie je ongetwijfeld de nodige Lederhosen, terwijl het gejodel door de straten galmt.

Wist je trouwens dat de Habsburgers, ooit één van de machtigste families van Europa, uit Oostenrijk kwamen? Hun invloed is soms nog steeds merkbaar. Zelfs vandaag nog!

Natuur

De natuurliefhebber kan zijn hart ophalen in dit kleine land. Voor wandelaars wemelt het van de korte en lange (ook meerdaagse) wandelroutes, fietsers kunnen kiezen tussen mountainbiken en ontspannen tochtjes langs de rivier in je comfortabel zittende Beeren ondergoed. Er is voor ieder wat wils.

Met het hele gezin verblijven.

Wist je trouwens dat Oostenrijk een geweldige gezinsbestemming is? Er is zoveel te beleven en te doen in dit land, dat de kinderen de tijd van hun leven hebben. Bezoek en boerderij, ga terug in de tijd, bezoek een van de vele oude mijnen of grotten of ga op onderzoek uit naar een van de vele burchten en kastelen en zie de stoere eikenhouten tafels. Deze vakantie zijn de kinderen veel te druk om aan hun smartphone of iPad te denken.

Natuurlijk wil je met je gezin lekker comfortabel verblijven. Kies daarom voor een luxe ingerichte glamping in Oostenrijk. De tent helpt je om in contact te staan met het buitenleven, terwijl je wel alle luxe hebt die je wilt: Fijne bedden, een eigen keukentje en eigen sanitair. Bij sommige accommodaties heb je zelfs een eigen badkuip! Oh, en als je echt niet zonder wifi kunt.. ook dat kan geregeld worden.

https://glampings.nl/glamping-oostenrijk

Gerelateerde artikelen

Vastgoed investeren is een slimme zet

Ga als groepsreis op motorvakantie!

Laat een rondreis door Vietnam op maat samenstellen