Rabocup Noord Drenthe
Image default
Sport

Loopscholing helpt je beter te hardlopen

Wanneer je nu een gevorderde of een beginnende hardloper bent is loopscholing een belangrijk onderdeel van je training om beter te kunnen lopen. Of je nu buiten op de weg, in het bos of thuis op een Flow loopband staat loopscholing is altijd onderdeel van je warming-up.

Naast dat het bewezen is dat loopscholing je loopstijl sterk verbeterd is het ook goed om blessures te voorkomen. Omdat je elk onderdeel van je volledig loop traint zul je ook beter soepeler gaan lopen waardoor er minder kans is op overbelasting. Natuurlijk is een goed trainingsschema als ook materiaal belangrijk maar de meeste hardlopers die loopscholing trainen merken snel vooruitgang.

Wat is loopscholing nu precies

Loopscholing is een onderdeel van de gehele loopbeweging afzonderlijk trainen om hier beter in te worden. Zo worden er verschillende oefeningen uitgevoerd die ook weer worden samengevoegd om nog beter te kunnen lopen. Tripling, skipping, hakken-billen, knieheffing, pendelloop, loopsprong en combinaties tot een versnelling zijn onderdeel van deze trainingsvorm. Belangrijk is juist de samenhang van de oefeningen en door je loop in stukjes te knippen en overdreven te trainen zul je merken dat je gehele loop soepeler gaat worden. De loopscholingsoefeningen voer je uit na de warming-up. Het is belangrijk dat alle spieren goed warm zijn geworden aangezien blessures snel zijn opgelopen bij deze trainingsvorm. Let vooral op de souplesse waarmee je deze oefeningen gaat uitvoeren. Niks mag geforceerd zijn.

Effecten loopscholing

Iedere atletiekvereniging zal zijn sprinters, middellange afstandslopers en lange afstandslopers loopscholingsoefeningen laten uitvoeren. Naast krachttraining en intervaltraining is dit een zeer belangrijke trainingsvorm die het resultaat van de loper sterk verbeterd. Veel bestaande hardlopers die beginnen met loopscholing merken snel dat ze veel beter gaan lopen en bovendien hun tijden eenvoudig verbeteren. Wanneer je loopscholing onderdeel maakt van iedere training zijn de effecten het grootst. Wanneer je op een loopband traint kun je het beste alleen de individuele oefeningen kunnen trainen.

https://www.flowfitness.com/nl/

Gerelateerde artikelen

Koop uw tweedehands fiets bij deze fietsenwinkel nabij Breda

De beste service krijgt u bij deze fietswinkel in Ouddorp

Een Flow fitness hometrainer met een lange levensduur